Üzümlü ilçesinde çilek üreticisi Uğur Yunus Karatepe, bu yaz başlattığı yeni uygulama ile dikkat çekiyor. "Yediğin senin, topladığın benim" sloganı ile hayata geçirilen bu uygulamada, vatandaşlar çilek bahçesinde istedikleri kadar çilek yiyebiliyor. Ancak sadece topladıkları çileklerin bedelini ödüyorlar. Bu yöntem, hem eğlenceli bir aktivite sunuyor hem de doğal meyve tüketimi sağlıyor.
Karatepe, yaklaşık 3,5-4 dönümlük bir alanda 20 bin çilek fidesi ile üretim yaptıklarını belirtti. 2009 yılından bu yana aile işletmesi olarak çilek yetiştiriciliği yaptıklarını ifade eden Karatepe, geçen yıl 4 ton ürün elde ettiklerini, bu yıl ise hedeflerinin 10 ton üretim olduğunu kaydetti.
Mart ayında başlayan çilek üretim sezonunun hava koşullarına bağlı olarak aralık ayına kadar sürdüğünü vurgulayan Karatepe, aileler ve çocukların bahçeye gelerek çilek topladığını dile getirdi. İki gün önce başlattıkları uygulamaya yoğun ilgi olduğunu belirten Karatepe, "Bahçemize gelen misafirlerimiz, istedikleri kadar çileği yerinde tüketebiliyor. Sadece eve götürmek için topladıkları ürünlerin ücretini ödüyorlar." dedi.
Çilek bahçesini ziyaret eden vatandaşlar, uygulamadan memnun kaldıklarını ifade ederek, dalından taze çilekleri toplamanın keyifli bir deneyim sunduğunu söylediler. Bahçeye gelen çocuklar da, uygulama sayesinde eğlenceli vakit geçirdiklerini ve kendi topladıkları çilekleri eve götürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.
Doğal tarım deneyimi sunan bu çilek bahçesi, hem üreticiye ekonomik katkı sağlarken, hem de vatandaşlara dalından taze meyve toplama imkanı sunuyor. Bu tür uygulamalar, yerel tarımı desteklemek ve insanların doğayla bütünleşmesini sağlamak açısından da büyük önem taşıyor.
