Türkiye'nin enerji sektöründe önemli bir yere sahip olan Ergaz, akaryakıt alanındaki genç markası Bluepet ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde yeni bir yatırımla karşımıza çıkıyor. Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımına başlanan "Akaryakıt Depolama ve Karadolum Terminali", toplamda 52.000 m3 kapasiteye sahip olacak. İlk etapta 26.000 m3 kapasiteli bölümün temeli atıldı. Törene iş dünyasından birçok katılımcı ilgi gösterdi ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Ergaz & Bluepet Genel Müdürü Abubekir Yağız, yatırımın bölge için büyük önem taşıdığını belirtti. Yaklaşık 40 yıllık geçmişiyle Ergaz, Türkiye'nin milli markalarından biri haline geldi. Yeni yatırımlarla Erzurum'da 18 milyon dolarlık bir ekonomik katkı sağlamayı hedefliyorlar. Ayrıca akaryakıt sevkiyatının NATO boru hattı ve demiryolu üzerinden yapılacağı belirtildi.
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Erzurum Şube Başkanı Vahit Bingöl, bu yatırımın Doğu Anadolu'nun akaryakıt ihtiyacını karşılayacağını vurguladı. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney de, Ergaz'ın cesur yatırım kararını tebrik etti ve Erzurum'un ticari potansiyelini öne çıkardı. Bu yatırımın, bölge ekonomisine katkı sağlayarak sanayileşmeye önemli bir destek olacağı ifade edildi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA
