Erzurum'un Pasinler ilçesinde, 2 yıl önce Türkçe öğretmeni A.K.'ya tecavüz eden Kadir Narmanlı ve Ümit Aydemir hakkında Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından toplamda 77 yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Narmanlı 41 yıl, Aydemir ise 36 yıl hapis cezası aldı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin cezasını onarken, sanıkların 'cinsel istismar' suçlarından yeniden yargılanmasına karar verdi.
Sanıklar Kadir Narmanlı ve Ümit Aydemir, 23 Eylül 2013 tarihinde "adam öldürmeye teşebbüs" ve "gasp" suçlarından da yargılanarak hapis cezasına çarptırıldılar. Yargıtay, yerel mahkemenin kararını onaylarken, sanıkların öğretmen A.K.'ya yönelik 'cinsel saldırı' suçları için yeniden yargılanmalarını istemiştir. Bu yeni yargılama, güncel yasa hükümlerine göre gerçekleştirilecektir.
OLAYIN DETAYLARI
6 Nisan 2011 tarihinde Pasinler’deki Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'ndan evine dönen öğretmen A.K., saldırıya uğradı. Tecavüze karşı direnen A.K., bıçaklı ve taşlı saldırı sonucunda ağır yaralanmıştı. Olay sonrası kanlar içerisinde kalan A.K. ambulansla Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Cinayet Büro Amirliği'nden oluşturulan özel ekip, şüpheli Kadir Narmanlı'yı 4 Mayıs 2011 gecesi yakalayarak DNA testi için örnekler aldı. Test sonuçları sonrasında Narmanlı ve arkadaşı Ümit Aydemir tutuklandı.