Esenler Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen geleneksel Hamsi ve Horon Festivali, Dörtyol Meydanı’nda Esenler Rizeliler Derneği iş birliği ile coşkuyla kutlandı. Etkinlikte yaklaşık 5 ton balık ve helva dağıtıldı. Karadeniz'e özgü halk oyunları ve çeşitli yarışmalarla dolu olan festivalde, katılımcılar eğlencenin tadını çıkardı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Esenler Rizeliler Derneği Başkanı Süleyman Kahveci'nin de aralarında bulunduğu birçok davetli etkinliğe katıldı. Festival, Birol Topaloğlu ve Zeki Uçkan gibi sanatçıların sahne almasıyla bir şölen havasına dönüştü. Yağışlı havaya rağmen, vatandaşların yoğun ilgisiyle helva ve hamsi ikramı için uzun kuyruklar oluştu. Ayrıca, kemençe eşliğinde yöresel müzikler çalındı ve halk oyunları sergilendi.
Esenler'de Geleneksel Bir Etkinlik
Programda bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Esenler’de hamsi ve horon festivali bir gelenek haline geldi. Türkiye’de ilk hamsi festivali biz başlattık. Hamsi ile birlikte burada bulunmak çok kıymetli. Bu festivaller, insanlar arasında kaynaşma vesilesi oluyor" dedi.
Kültürel Buluşma
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise, festivalin kültürel bir etkinlik olduğunu belirterek, “Bu tür organizasyonlar, millet olarak bir araya gelmemiz için önemli. Esenler’de ikamet ediyorum ve bu festivallere katılmak benim için değerli" şeklinde konuştu. Festival, birlik ve beraberlik duygularının pekişmesine katkı sağladı.