Gaziantep'te gerçekleşen olayda, soba esnafı Mesut Söylemez, "Sobacı Mesut Efendi" adıyla açılan sahte bir sosyal medya hesabının kendisine ait paylaşımları kullandığını belirtti. Dolandırıcı, insanların güvenini kazanmak için sahte hesapta kendi videolarını yayınlıyor. Esnaf, normalde 30 bin TL değerindeki sobaları 6 bin 500 TL'ye satıldığına dair ilanların yayımlandığını ve bu durumun birçok insanı mağdur ettiğini açıkladı.
Söylemez, dolandırıcının sisteminin aslında bir tuzak olduğunu ve vatandaşların güvenli ödeme sistemi adı altında tekrar tekrar ödeme yaptıklarını vurguladı. "650 bin TL değerinde 100 soba satışı yapıldı" diyen Söylemez, bu tür sahte hesapların kapatılması ve takip edilmesi gerektiğini ifade etti.
Mağdur olanların çoğunun kırsal kesimden olduğunu belirten Söylemez, bu dolandırıcılığın insanların maddi durumlarını olumsuz etkilediğini ve kendisinin de mağdurlara yeni soba göndermek zorunda kaldığını, bunun kendisi için büyük bir yük olduğunu aktardı. Dolandırıcının sahte hesap açma konusunda ise sürekli yenilikler yaptığına dikkat çekti.
Ayrıca, Türkiye'nin birçok şehrinden bu dolandırıcılıktan etkilenenlerin bulunduğuna dikkat çeken Söylemez, bu olayın üzerine daha fazla gidilmesi gerektiğini ifade etti. "Bu işin yanına kar kalmamalı" diyen Söylemez, dolandırıcının bir an önce yakalanmasını umduğunu sözlerine ekledi.