Giresun Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Geldi, destekleme ödemelerinin üreticilerin hesaplarına aktarıldığını bildirdi. Ayrıca, manda üretiminin her geçen gün arttığını vurgulayan Geldi, bu ödemelerin il ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtti. "Dünyada ekonomik durgunluğun yaşandığı bir dönemde, il ekonomisine sağlanan bu destek büyük önem taşıyor," dedi.
Geldi, 13 yıl önce kurulan birliğin manda ıslah projesi kapsamında önemli hizmetler sunduğunu ifade etti. Bu ödemeler sayesinde üreticilere ciddi destek sağlandığını dile getirdi. Ayrıca, manda ürünlerine yönelik yeni bir üretim tesisinin faaliyete geçtiğini ve bu tesisin manda, süt, yoğurt, kaymak ve peynir üretimi yapacağını aktardı. "Bu tesisi çok önemsiyoruz. Üyelerimizin daha fazla kazanmasını ve vatandaşlarımızın daha sağlıklı ürünlere ulaşmasını hedefliyoruz," diye ekledi.
Birliğin 2012 yılından bu yana il ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirten Geldi, "Kurulduğumuz günden bugüne kadar üyelerimize toplam 44 milyon lira destek dağıtmanın haklı gururunu yaşıyoruz," ifadelerini kullandı. Manda yetiştiriciliğinin desteklenmesi, Giresun'un tarımsal kalkınmasına önemli bir katkı sağlıyor.