Google Logosunun Tarihini Merak Edenler? Geçmişi Google logosunun tarihçesi (History Brand of Google Logo)

1998 Yılında ilk logosu ile internete adım atan dünyanın en iyi arama motoru Google'nin 1998 yılından bu yana logo tarihçesi google'nin geleneksel hale getirdiği Doodle oldu, İşte dünyanın en iyi arama motorunun logosu ve Google logosunun tarihçesi meraklılarına

01 Eylül 2015 Salı, 22:18
G: 01.09.2015 - 22:51
Google Logosunun Tarihini Merak Edenler? Geçmişi Google logosunun tarihçesi (History Brand of Google Logo)
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Dünyanın en iyi arama motoru olan ve 1998 yılında 2 arkadaş tarafından kurulan google ilk kurulduğu gündeki logosu ile 2015 yılında revize edilen logosu arasındaki geçişleri dönem dönem salayt ve doodle ile dünyaya sundu. Artık google logosu gerçekten çağın teknolojik seviyesini yansıtıyor triptorağfik değişimlerin yer aldığı google aslında renklerini neredeyse hiç değiştirmedi fakat google doodlei ile yaptığı slaytta Google logosunun tarihçesini ziyaretçilerine sundu. 
 
 
Google yeni logosunu yayına aldı! Google logosunun tarihçesi Google yıllardır logosunun ana renklerini bozmadan ufak tefek değişiklikler yaparak logosunu güncellerdi ama Google logosunda bu kez gerçekten köklü bir değişiklik yapmışa benziyor. Google logosunun tarihçesi bu haberimizde sizin için ele alınacak. Google logosu hakkında bilmek istedikleriniz 01 Eylül 2015 Salı Google'ın logosunu yenilediği gün size aktarıyoruz..
 
Google yıllardır logosunun ana renklerini bozmadan ufak tefek değişiklikler yaparak logosunu güncellerdi ama Google logosunda bu kez gerçekten köklü bir değişiklik yapmışa benziyor. Google logosunun tarihçesi bu haberimizde sizin için ele alınacak. Google logosu hakkında bilmek istedikleriniz 01 Eylül 2015 Salı Google'ın logosunu yenilediği gün size aktarıyoruz.. Son 17 yılda logosunda ufak tefek de olsa pek çok değişiklik yapan Google, bu kez gayet radikal bir değişikliğe gitti. Alışagelmiş logo renklerini muhafaza eden Google, fontu değiştirerek logoyu eskisine nazaran daha yuvarlak, sade, genç ve canlı bir hale getirmiş. Son zamanlarda kurumsal yapılanmasında önemli değişikliklere giden şirket, geçen Ağustos ayının hemen başında Google ve grup şirketlerini Alphabet çatısı altında yeniden organize etmişti. Bugünden itibaren Google’ın Arama, Haritalar, Gmail, Chrome ve her nerede Google logosunu görüyorsak hepsi yepyeni yüzle karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte, Google’ın alışagelmiş küçük ikonu da (favicon) değişiyor ve küçük g harfi yerine artık bizi logoyla uyumlu bir simge karşılıyor.
 
GOOGLE LOGOSU TARİHÇESİNİ 7 ADIMDA ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ Google, kurumsal blogda yaptığı açıklamada logodaki ilk değişikliğin bu olmadığını ve muhtemelen sonuncusu da olmayacağını söyledi, kullanıcıların yeni logoyu beğenmesini umduğunu iletti. 1998 yılından bu yana Google logolarının evrimini barındıran bir video da Google’ın YouTube hesabı üstünden yayınlandı. Videoyu aşağıda izleyebilir, Google’ın yeni logosuyla ilgili yorumlarınızı aşağıya ekleyebilirsiniz. GOOGLE AÇIKLAMASI! Geride bıraktığımız 17 yıl içerisinde Google’da ürün çeşitliliğinden bu ürünlerin görünüş ve kullanımına kadar pek çok değişiklik oldu. Peki bunu neden şimdi yapıyoruz?  Bir zamanlar Google tek bir cihazdan, sadece masaüstü bilgisayardan ulaştığınız bir adresti.
 
Bugün ise insanlar Google ürünleriyle çok sayıda cihaz, uygulama ve platform üzerinden, bazen gün içerisinde bunların tümünü kullanarak etkileşime giriyor. Google’dan nerede ve ne zaman olursa olsun, ister cep telefonu, TV, saat veya arabanızın kadranı, ister masaüstü bilgisayarınız üzerinden size yardımcı olmasını bekliyorsunuz. Bugün bu gerçeği yansıtan ve en küçük ekranlarda bile Google’ın sihrinin sizin için çalıştığını gösteren yeni bir görsel dili duyuruyoruz.
 
Sizin de göreceğiniz gibi, esas olarak bir masaüstü bilgisayardaki web tarayıcı penceresi için geliştirilen Google logo ve görsel ögelerini, bugünün sonsuz sayıda cihaz ve (dokunma, yazma, konuşma gibi) çok çeşitli giriş yöntemleri arasında gerçekleşen kusursuz bilgi işlem süreçlerini içeren dünyası için güncelledik. Yeni görsel dil size sadece Google’ı nasıl kullandığınızı değil, Google’ın sizin için nasıl çalıştığını da gösteriyor.
 
Örneğin renkli Google mikrofonu gibi yeni ögeler Google ile yazarak mı, konuşarak mı yoksa dokunarak mı etkileşime girdiğinizi ayırt etmeye yardımcı oluyor. Bu arada küçük “g” ikonuna da veda ettik ve onun yerine logoyla uyumlu bir simge ekledik.  Bu görünüşümüzde yaptığımız ilk değişiklik değil ve muhtemelen sonuncusu da olmayacak. Bugünkü güncellemenin Google’ın Arama, Haritalar, Gmail, Chrome ve daha bir çok şekilde sizin için nasıl çalıştığını mükemmel şekilde yansıttığını düşünüyoruz. Yeni tasarımı çok yakında ürünlerimizde görmeye başlayacaksınız. Beğeneceğinizi umuyoruz. 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı