Bitlis'in Ahlat ve Adilcevaz ilçeleri arasında yer alan Sütey Yaylası, Süphan Dağı'nın eteklerinde, deniz seviyesinden yaklaşık 2 bin 150 metre yükseklikte bulunmaktadır. Bu alan, Cil Gölü ve çevresindeki doğal güzellikleriyle katılımcılara unutulmaz anlar yaşatmaktadır.
Yürüyüşün ardından açıklama yapan Vali Karakaya, “Sütey Yaylası’nın temiz havası ve bakir doğası insanları etkiliyor. Bitlis; dağları, gölleri ve yaylaları ile gerçek bir doğa cennetidir. Bu değerli mirası koruyarak gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluluğudur. Doğanın tadını çıkarmak isteyen herkesi ilimize bekliyoruz” dedi.
Doğa yürüyüşü etkinliğine, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, Adilcevaz Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Hizan Kaymakamı Sait Muhammed Bilgin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez ve eşleri ile dernek üyeleri ve doğa severler de katıldılar.
