Gümüşhane Torul'daki Dulağa Yaylası Baharın Gelişiyle Şahane Manzaralar Sunuyor

Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Dulağa Yaylası, baharın gelmesiyle muhteşem bir görünüm kazanarak ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. 2 bin 178 metre yükseklikteki yayla, doğası ve renkli bitki örtüsüyle göz alıyor.

Gümüşhane Torul'daki Dulağa Yaylası Baharın Gelişiyle Şahane Manzaralar Sunuyor
Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Dulağa Yaylası, baharın gelmesiyle muhteşem bir görünüm kazanarak ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. 2 bin 178 metre yükseklikteki yayla, doğası ve renkli bitki örtüsüyle göz alıyor.

Dulağa Yaylası, Gümüşhane'nin en yüksek noktası olan Abdalmusa Zirvesi’nin eteklerinde yer alıyor ve 2 bin 178 metre yüksekliği ile etkileyici bir manzara sunuyor. Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte, yayla sarı yayla çiçekleri, papatyalar ve çeşitli bitkilerle kaplanarak adeta bir tabloya dönüşüyor.

Torul ilçesine bağlı Gümüştuğ köyünün yaylası olan Dulağa, taş ve ahşaptan inşa edilmiş geleneksel evleriyle çevrili bir doğaya sahip. Bu doğal güzellik, ziyaretçilerine Alpleri andıran bir manzara sunarak huzurlu anlar yaşatıyor. Özellikle doğaseverler, fotoğraf tutkunları ve yürüyüş grupları için popüler bir cazibe merkezi haline geldi.

Dulağa Yaylası'nın Turizm Potansiyeli

Yaylanın sakinlerinden Salih Taha Köse, Dulağa Yaylası’nın turizm potansiyeline dikkat çekerek, bölgenin doğal yapısını koruduğunu ifade etti. Yayla sularının üst kesimdeki göllerden geldiğini belirten Köse, "Burası Gümüşhane’nin en yüksek yaylalarından biri. Görenler burayı genelde Davos’a benzetir. Şu an tam mevsimidir. İlkbahar mevsimindeyiz ve çiçeklerimiz harika açtı. Son yıllarda Trabzon ve Gümüşhane'den doğa gezilerine büyük ilgi var, bu durumdan memnunuz" dedi.

Köse, yayladaki yaşam koşullarına da değinerek, "Yaylamızda elektrik şebekesi yok. Elektrik ihtiyacımızı güneş panelleri ile karşılıyoruz. Son teknolojiyi kullanmaya çalışıyoruz, ama elektrik olmasa da burası çok güzel. Stresi unutturacak bir ortam" şeklinde konuştu.

Yayla Göçü Gecikti

Köy sakinlerinden 67 yaşındaki Ali Şahiner, bu yıl dağlardaki kar kütlelerinin erimemesi nedeniyle yayla göçünün geciktiğini aktardı. Doğanın korunması gerektiğini vurgulayan Şahiner, "Bu yaylayı 60 senedir kullanıyoruz. Bu yıl dağlara çok fazla kar yağdı ve henüz erimedi. Geçen yıl 18 Haziran'da yaylaya çıkmıştık ama bu yıl Haziran ayının sonunu bulacak" ifadelerini kullandı. Dulağa Yaylası'nın manzarası, yukarıda bulunan beş göl ve Abdalmusa Zirvesi ile dikkat çekiyor.

Doğaseverlere Çevre ve Koruma Çağrısı

Her yıl düzenli olarak Dulağa Yaylası’na gelen Fatma Cebeci Aydın, bölgenin yürüyüş rotalarının başlangıcı olduğunu belirtti. Aydın, "Dulağa Yaylası, kendine has dokusuyla harika bir yer. Bu yıl da bizi rengarenk çiçekleri ve tertemiz akan nehri ile karşıladı. Tüm evler doğaya uygun şekilde inşa edilmiştir. Burası çok fazla insan tarafından bilinmiyor ama herkesin görmesi gerekir. Ancak gelenlerin doğayı koruması çok önemli. Tüm doğaseverleri Gümüşhane’nin yaylalarını görmeye davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin