Hakkari Merkez'de etkili olan yoğun kar yağışı, özellikle çocukları sevindirdi. Kar yağışının başlamasıyla birlikte 281 yerleşim yeri ulaşıma kapandı ve okullar tatil edildi. Bu durum, çocukların karın keyfini çıkarması için bir fırsat oluşturdu. Evlerinin bahçelerinde ve sokaklarda kartopu oynayan çocuklar, ellerine geçirdikleri kızak ve bidonlarla kaymanın tadını çıkardılar.
Okulların tatil edilmesi, çocukların mutluluğunu artırdı. Gece geç saatlere kadar karın tadını çıkaran çocuklar, kış mevsiminin keyfini doya doya yaşadılar. Minel Deniz, Devrim İkra ve Jinda Özkan gibi kardeşler, bu kar tatilinin kendileri için ne kadar önemli olduğunu ve bu durumu sağlayan yetkililere teşekkür ettiklerini ifade ettiler.
Yoğun kar yağışı, Hakkari'de günlük yaşamı olumsuz etkilese de, çocuklar için bu durum bir eğlence haline geldi. Kayarak ve kartopu oynayarak zaman geçiren çocuklar, Hakkari'nin kış manzarasında neşe dolu anlar yaşadılar. Bu kar yağışı, şehrin doğal güzelliklerini de ortaya çıkardı.