Hamit Tuna :" Ispat Etsinler Adaylıktan Çekilirim"

Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Tarsus’ta esnaf gezisi sırasında yaptığı açıklamada Burhanettin Kocamaz tarafından kendisine yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu belirterek; “İspat etsinler, adaylıktan çekilirim” dedi.

25 Şubat 2019 Pazartesi, 19:17
G: 25.02.2019 - 19:28
Hamit Tuna :" Ispat Etsinler Adaylıktan Çekilirim"
-

“Bizim üzerimizden mağdur edebiyatı yapıyorlar” diyen Başkan Tuna; “Bugün ulusal bir televizyon kanalında İYİ Parti’nin Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Hanımefendi şahsımla ilgili; İYİ Parti’nin adayı olan insanla alakalı onun söylediği bir ifade himayesinde benim daha önceki süreçte ‘İYİ Parti’den dahi aday olamayacak” şekilde bir ifade kullandığımı  ve bunun üzerine aday olamayışının sebebini bizim üzerimizden kullanmak suretiyle mağdur edebiyatı yapılmıştır. Ben de Sayın Akşener’e iletmek üzere programın sunucusuna yazdığım mesajda; “Eğer böyle bir ifadeyi gerek görsel, gerek twitter gerekse başka bir mesaj usulüyle bir yerde attığımı ifade etsin adaylıktan çekileceğim dedim’. Ben kişilerle uğraşmam. Siyasetim düz ve omurgalıdır. Siyasette bir yerde olmak ya da olmamak kader ve kısmet meselesidir. Biz çalışıyoruz. Millet bize inanmış” dedi.
“Bilinçli ve Programlı yapılan bir senaryodur”
“Tabi çıkan anketlerin sonucunda kendisinin çok geride olduğunu gören şahsiyet bir atraksiyon yapmak durumundaydı” diyen Başkan Tuna; “Onu da bu şekilde yaptı. Adaylık müracaatı ve seçim takvimi; 1 Ocak tarihi itibariyle herkese ilan edilir. Aday olan, meclis üyesi olan, teşkilat başkanlarına bütün siyasi partilere. Ve demokrasilerin düğünüdür seçim zamanı. Dolayısıyla herkes bu takvime uymak durumundadır. Şimdi siz niye son saat, son dakika ve son sanayiye varıncaya kadar bekletiyorsunuz. Hamit Tuna olarak, MHP’de Cumhur İttifakı adayı olarak 24 saat öncesinde biz başvurumuzu yaptık.4 tane evrak. Bir şey yapmıyorsunuz.5 dakikalık bir vaziyet. Liste yok. Zaten Büyükşehir Belediye Başkan adayının meclis yapısı olmaz. Meclis yapısını ilçe adayları ve onun altında dizili olan meclis sırası.
Diyelim ki meclis sırasında sıkıntı var biraz zamana yaymak lazım, insanlarla görüşüp ikna etmek ve sonuçta düzenlemek lazım. Büyükşehir’in böyle bir durumu yok.4 tane evrak vereceksin. Eğer teşkilat yapına güvenmiyorsan, bir tane adamını vereceksin ve beraberinde alındı belgesiyle evrakımı getir diyeceksin.25 yıl Belediye Başkanlığı yapmış böyle bir tecrübeli siyasetçinin bu tezgaha düşmesi mümkün değil. Bu bilinçli yapıldı. Ve bugün Genel Merkez’in yaptığı açıklamada listeyi veremeyen önceki fesih edilen yapının 16.50 itibariyle görevden alındığı söyleniyor, Yüksek Seçim Kurulu’na müracaat ederken. Şimdi 16.50’de görevden alacağınıza, 16.50’de onun evraklarının teslim edip edemediğini sağlam bir adamımızla gidip takip ettirin. Bakın tezgah nereden nereye gidiyor. Bu tamamen bir kurgudur. Türkiye’de sansasyonel bir vaziyet çıkarmak ve bir atraksiyon yapmak, mağdur edebiyatı uygulamak, demokrasiye sahip çıkın ifadesiyle Türkiye’yi arkasına almaktır. Bu tamamen bir kurgudur ve tamamen bilinçli yapılan programlı bir senaryodur.
Senaryoyu da güzel uyguladılar ama millet yemiyor. Bu suçu da Hamit Tuna’ya atıyor. İtiraz eden insanlar var. İnsanlar itiraz edebilirler. Ben, Adliyenin kapısında nöbet tutacak halim yok. Git kendin tut. Sen sahip çık itiraz edecek insanlara. Ben seçim sathı mahallinde yoğun çalışan  bir insanım ve taban  siyaseti yaparım. Toplumda da kabul görmüş, 24 yıllık siyasi bir tecrübesi olan başarılı bir belediye başkanıyım. Millet bizi seviyor. Biz, gönül gözünü açmış herkesi kucaklayan yanımızla bu kenti barış ve kardeşliğin en üste çıktığı bir şehir yapacağız. Sosyal barışı tesis edeceğiz. Hamit Tuna, hümanist bir insan mı?Böyle ayrıştırarak, kitleleri böyle klikleştirerek, birbirine düşman etmek. Nasıl sağlayacaksın bu kentte sosyal barışı?. Sağlayamazsın. Bu bir taktik ve yıllardır uyguladığı bir taktik. Esefle kınıyorum. Maddi olarak dava açacağım. Hakkımda isnatta bulunan herkese dava açacağım. Bu benim yasal hakkım. Varsa belgeleri kullansınlar ve çıkartsınlar. Ben de diyorum ki; ‘Belgenizle ispatlayın, adaylıktan çekileceğim’. Bu kadar net konuşuyorum” dedi.

Kaynak: Mersin Portal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
A. B. O.
12:14
26 Şubat 2019 Salı
Sayın Hamit TUNA;biliyorsunuz ki entrikalarda pek belge bulunmaz, eğer ki belge varsa o zaten entrika sayılmaz..!
212.174.24.2
Yasin BULUT
03:09
26 Şubat 2019 Salı
Biznasin kahpeligini yaltin sus adammisin sen
178.247.139.241
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti