Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü, fuhuşla mücadele kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre, ekipler, şehir genelinde fuhuş faaliyetlerine yönelik kapsamlı bir çalışma yürütmekteydi. Yaklaşık iki ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda, bir işletmede yabancı uyruklu kadınların zorla fuhşa sürüklendiği bilgisine ulaşıldı.
Operasyon, tespit edilen bilgiler ışığında hızla hayata geçirildi. Ekipler, fuhuş faaliyetlerine karışan şüpheliler N.A., M.A.Ç., B.Ç., T.Y. ve S.A.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra, "Fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlamak" suçlamasıyla Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Ardından, yapılan yargılama sonucunda T.Y. ve S.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Diğer üç şüpheli olan N.A., M.A.Ç. ve B.Ç. ise, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyet Müdürlüğü, fuhuşla mücadele çalışmalarının devam edeceğini ve benzer operasyonların planlandığını duyurdu. Bu tür faaliyetlerin önlenmesi ve suçluların adalet önüne çıkarılması için gerekli adımların atılacağı ifade edildi.