Kars Merkez'de, saat 16:00 civarında yaşanan olayda, hemzemin geçitte bulunan 16 yaşındaki İ.C.Y., Kars Tren Garı'ndan manevra yapmak için ayrılan bir lokomotifin çarpması sonucu yaralandı. Edinilen bilgilere göre, lokomotif, geçitteki bariyerlerin yanından geçen çocuğa çarparak durdu. Olayı gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirerek yardım çağrısında bulundu.
İhbar üzerine olay yerine hızla intikal eden polis ve sağlık ekipleri, ilk olarak çevre güvenliğini sağladı. Yaralı çocuğa olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından, İ.C.Y. ambulansla Kars Harakani Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye ulaşan çocuk, burada tedavi altına alındı. Yapılan muayenelerde, İ.C.Y.'nin ayağında kırık olduğu belirlendi.
Kaza sonrası lokomotif durdurulurken, polis ekipleri olay yerinde detaylı incelemelerde bulundu. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı ve gerekli soruşturmalar yürütülmekte. Hemzemin geçitlerdeki güvenlik önlemlerinin arttırılması gerektiğine dair görüşler de gündeme geldi. Bu tür kazaların önlenmesi için daha fazla dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.