Kırıkkale Valiliği Yetim Çocuklara Destek Oluyor

Kırıkkale Valiliği, Yuva mahallesinde yaşayan yetim çocuklara yönelik yardım çalışmaları başlattı.

Kırıkkale Valiliği Yetim Çocuklara Destek Oluyor
Kırıkkale'de Yuva mahallesinde, ahırdan bozma bir evde anneleriyle birlikte yaşayan 6 yetim çocuk için Valilik harekete geçti. Eşini kaybeden Gülhan Demir'in durumu tespit edilerek, aileye çeşitli yardımlar yapılmasına karar verildi.

Yardım Çalışmaları Başlatıldı
Kırıkkale Valiliği, Yuva mahallesi 2511 sokakta yaşayan Gülhan Demir'in ailesini ziyaret etti. Eşinin 2015 yılında vefat ettiği ve maddi durumunun zayıf olduğu belirlenen ailenin 6 çocuğu için, Şartlı Nakit Transferi programı kapsamında aylık 250 lira yardım yapılacağı bildirildi. Ayrıca, acil ihtiyaçlar için 300 lira nakit yardımı da sağlandı. Bunun yanı sıra, aile 2015 yılı içerisinde 1500 kilo kömür yardımı ve Ramazan bayramı yardımı ile desteklenecek.

Evde Yaşam Koşulları Zor
Aile, iki hafta önce babalarını kaybeden 6 yetim çocukla birlikte ahırdan bozma bir evde yaşam mücadelesi veriyor. En büyük çocuk 15 yaşında, en küçük ise 4 aylık. Evin durumu oldukça kötü; duvarları dökülmüş, iç mekan rutubet nedeniyle sağlıksız. Ailenin maddi durumu, temel ihtiyaçlarını karşılamaya bile yetmiyor. Gülhan Demir, çamaşırlarını leğende yıkarken, yemeklerini küçük bir tüpte pişiriyor.

Komşuların Desteği Önemli
Aileye en büyük destek, çevredeki komşular ve 70 yaşındaki emekli dede Mehmet Demir'den geliyor. Mehmet Demir ve eşi Sevim, hem oğulları için gözyaşı döküyor hem de torunlarına nasıl bakacaklarına dair endişeler taşıyor. Bu zor koşullarda, Valiliğin yardımlarıyla birlikte, aileye daha fazla destek sağlanması bekleniyor.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin