Kırsal Mahalle Buluşmaları, Üretici Kadınların Ev Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal mahallelerdeki kültürel ve üretimsel değerlerin korunması, desteklenmesi ve geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen ‘Kırsal Mahalle Buluşmaları’nın üçüncüsü, Mersin’in en güzel yaylalarından biri olan Darısekisi’nde gerçekleşti.

14 Haziran 2019 Cuma, 14:07
Kırsal Mahalle Buluşmaları, Üretici Kadınların Ev Ekonomisine Katkı Sağlıyor
-

Üretici kadınlara destek olmak, kentli vatandaşla kırsalda yaşayan vatandaşların kaynaşması ve kültürlerini paylaşmaları amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kırsal Mahalle Buluşmaları’nın üçüncü ayağı, bu kez Toroslar İlçesi, Darısekisi Mahallesi’nde yapıldı.
Her hafta farklı mahallelere düzenlenen geziler sayesinde mahallelerde yaşayan üreticiler, ürettikleri ürünleri tanıtma ve satma imkânı bulurken, geziler sayesinde üretici kadınlar ev ekonomisine de katkı sağlayabiliyor. Ayrıca merkezden katılım sağlayan vatandaşlar, kırsalda yaşayanlar ile kaynaşma imkânı buluyor.
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından gerçekleştirilen ‘Kırsal Mahalle Buluşmaları’ gezi programına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Eşi Meral Seçer de katıldı. Meral Seçer, Darısekisi’nde yaşayan kadınların ürettikleri organik ürünleri ve yerel lezzetleri tadarken, kadınların el emeği göz nuru dokuma ürünleri inceledi.
Yaylanın serin havası eşliğinde kadın üreticiler ürünlerini sergiledi
Kırsalda yaşayan kadınlar, ticaret ile tanışırken, kültürel bir alışveriş de sağlanıyor
Yaylanın serin ve güzel havasını yaşamak isteyen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen otobüs seferi ile yaylaya ulaşım sağladı.
Kırsal kesimde yaşayan kadınlara mali kaynak yaratmak amacıyla düzenlenen ‘Kırsal Mahalle Buluşmaları’ kapsamında ürünleri çıkmış olan mahallelere gidiliyor ve muhtarlarla işbirliği halinde çalışılıyor. Kırsalda yaşayan kadınlar, ticaret ile tanışırken, kültürel bir alışveriş de sağlanmış oluyor.
Seçer: “Kadınlarımız çok mutlu”
Kadınların kırsal mahalle buluşmalarından çok memnun olduklarını ifade eden Meral Seçer, “Burada köylü kadınlarımız ile kentli kadınlarımızı buluşturup, onların kaynaşmasını, birbirlerini anlamalarını sağlamayı ve dostluklarını artırmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra köylerimizdeki kadınlarımızın ürettikleri yerel el işleri ürünlerin şehirli kadınlarımız tarafından tanınması ve onlara ekonomik katkıda bulunması maksadıyla bu gezileri düzenledik. Çok da güzel oluyor. Kadınlarımız çok mutlu. Bunların devamlılığını istiyorlar. İnşallah bundan sonra daha etkin ve güzel geziler yapacağız” dedi.
Basın ve sosyal medya aracılığıyla kırsal mahalle buluşmalarının duyurularını yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirten Seçer, “Sadece Mersin merkez değil tüm ilçelerimizin mahallelerinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz bu gezileri. Darısekisi çok harika bir coğrafyaya sahip. Kadınlarımız dokuma yapıyorlar, el işleri yapıyorlar. Harikalar ve bunun gibi başka özelliklere sahip mahallelerimiz de var. Tüm alanları gezmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”