Kırşehir Merkez'de Tarihi Çarşılar Gurbetçi Sezonuna Hazırlanıyor

Kırşehir'de yaz aylarında artan gurbetçi hareketliliği öncesinde tarihi çarşılarda hazırlıklar hız kazandı. Esnaf, sezon öncesi ürünlerini yenilerken, tarihi çarşılarda da bakım ve düzenleme çalışmaları sürdürülüyor.

Kırşehir Merkez'de Tarihi Çarşılar Gurbetçi Sezonuna Hazırlanıyor
Kırşehir'de yaz aylarında artan gurbetçi hareketliliği öncesinde tarihi çarşılarda hazırlıklar hız kazandı. Esnaf, sezon öncesi ürünlerini yenilerken, tarihi çarşılarda da bakım ve düzenleme çalışmaları sürdürülüyor.

Kırşehir'de yaz aylarında yurt dışında yaşayan gurbetçilerin memleketlerine gelmesiyle birlikte tarihi çarşılarda hareketlilik başlıyor. Tarihi Uzun Çarşı, Ahi Evran Külliyesi çevresi, Ahi Çarşısı ve Ünal Çarşısı, bu yılki sezon için hazırlıklarını hızlandırmış durumda. Çarşı esnafı, vitrinlerini yenileyerek daha fazla çeşit sunmayı hedefliyor. Aynı zamanda ortak kullanım alanlarında temizlik ve bakım çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Bu hazırlıkların, hem şehir ekonomisine hem de alışveriş hareketliliğine katkı sağlaması bekleniyor. Esnaf, gurbetçi sezonundan umutlu olduklarını ifade ediyor. Özellikle yöresel ürünler, hediyelik eşyalar, tekstil ürünleri ve geleneksel el sanatlarına yönelik talebin yaz aylarında önemli ölçüde artacağı öngörülüyor. Tarihi çarşıların, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilere en iyi şekilde hizmet verebilmesi için bakım ve yenileme çalışmalarının sezon öncesinde tamamlanması hedefleniyor.

Kırşehir'in tarihi çarşılarında yaz sezonuyla birlikte yoğunluğun artması bekleniyor. İkinci çarşı esnafından İsa Yılmaz, "Kırşehirli olan ve yurt dışında yaşayan gurbetçi sayısı çok fazla. Temmuz 15 ve Ağustos aylarında yoğunluk oluyor. Esnaf olarak bizler de hazırlıklarımızı yaptık ve bekliyoruz" şeklinde konuştu. Tarihi Uzun Çarşı esnafından Murat İşeri ise, "Yaz sezonu ve gurbetçi sezonu geldi. Hazır şekilde bekliyoruz. Biz ürünümüzü yeniledik, çarşıda hazırlanıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin