Kredi Çeşitleri Nelerdir? Hangi Kredi Türü Daha Avantajlıdır?

Bankalar ve finansal kuruluşlar tarafından müşteriler için sunulan finansal çözümler arasında popüler alternatiflerden biri olan kredi ürününün farklı türleri de bulunur.

29 Mayıs 2023 Pazartesi, 08:31
G: 30.05.2023 - 13:15
Kredi Çeşitleri Nelerdir? Hangi Kredi Türü Daha Avantajlıdır?
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Müşterilerin ihtiyaçlarına, gelir durumlarına, taleplerine ve ödeme koşullarına göre farklı çeşitlerde sunulan kredi türleri arasında bazı seçenekler ise son derece popülerdir. Birçok banka müşterisi, kredi ihtiyacı duyduğu sırada ihtiyaç doğrultusunda başvurması gereken kredi türünü, kredi faiz oranını ve kredi hesaplama koşullarını merak eder.
Eğer siz de krediler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, gelin kredi türleri nedir ve banka kredi türleri arasındaki farklar nelerdir sorularının yanıtlarını birlikte inceleyelim.

Kredi Çeşitleri ve Özellikleri

İhtiyaç kredisi
Nakdi kredi türleri arasında yer alan bireysel ihtiyaç kredisi, müşterilerin tatil, eğitim, sağlık, evlilik veya çeşitli dönemsel ihtiyaçlarını karşılamak üzere sağlanan kredi türüdür. Konut, taşıt ve ticari kredi türlerine göre daha düşük tutarlı ve kısa vadeli bir kredi türü olarak ön plana çıkan ihtiyaç kredisi, en yaygın şekilde tercih edilen kredi çeşitlerinden biridir.

Konut kredisi
Konut sahibi olmak isteyen banka müşterileri için sunulan Garanti BBVA konut kredisi, bir ev sahibi olmanın yanı sıra, var olan evin refinansmanı için de kullanılabilir. Ayrıcalıklı faiz oranları ve ödeme koşulları ile müşterilerinin memnuniyetini ön planda tutan Garanti BBVA, konut kredisi alanında öncü bankalardan biridir. Garanti BBVA Konut Kredisi hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak için 444 EVİM (444 38 46) numaralı hat üzerinden, internet sitesinden ya da size en yakın Garanti BBVA şubesinden destek alabilirsiniz.

Taşıt Kredisi
Taşıt Kredisi ile hayalini kurduğunuz araca sahip olmanız bir hayli kolaylaşır. Sıfır ya da ikinci el araçlar için kullanabileceğiniz taşıt kredisi ile uygun faiz oranları ve ödeme koşullarından yararlanarak; aracınızı güvenle kullanırken ödeme güçlüğü yaşamazsınız. Taşıt Kredisi vade sayısı ve faiz oranları ise kullandığınız kredinin miktarına göre değişiklik gösterebilir. Garanti BBVA ayrıcalıkları sayesinde bireysel olarak yararlanabileceğiniz Taşıt Kredisi ürününün yanı sıra, KOBİ Taşıt Kredisi hizmetinden de yararlanabilirsiniz.

Ticari Krediler
Ticari Krediler, şirketler için sunulan ve çeşitli finansman ürünlerini bünyesinde taşıyan kredi türleridir. Ticari kredi çeşitleri arasında işletme kredileri, yatırım kredileri, ticari taşıt kredileri gibi alternatifler yer alır. Gayri nakdi kredi türleri olarak sınıflandırılan ticari kredi türleri ile söz konusu tutarın bankadan aktarılırken doğrudan ihracatçının ya da satıcının hesabına geçmesi de mümkündür. Böylelikle, ticari kredi ürünlerinin güvenli ve şeffaf biçimde kullanılması kolay hale gelir.

Alışveriş Kredisi
Garanti BBVA Alışveriş Kredisi, Garanti BBVA ile anlaşmalı olan e-ticaret sitelerinde geçerli olan ve müşterilerin alışveriş sırasında hızlı kredi seçeneği ile ödeme yapmasını sağlayan bir finansal üründür. Garanti BBVA Alışveriş Kredisi ile belli aralıklardaki siparişlerinizi kredi yoluyla ödeyebilir ve ayrıcalıklı oranlar ile sunulan krediden taksitli ödeme koşullarıyla yararlanabilirsiniz.
Garanti BBVA’nın sunduğu çözüm odaklı finansal hizmetlerden yararlanarak kredi, kredi kartı ve vadeli mevduat ürünlerinde kazançlı bir deneyim elde edebilirsiniz. Siz de Garanti BBVA ayrıcalıklarından yararlanmak ve kredi başvurusu yapmak için hemen Garanti BBVA İnternet Şubesini, Garanti BBVA Mobil’i, 444 0 333 numaralı hattı ya da size en yakın Garanti BBVA şubesini ziyaret edebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı