Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İnşaatı Bir Süre Önce Duran Anıt Kavşağı’na Müdahale Etti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yüklenici firma ile yaşanan ihtilaf nedeniyle inşaat çalışmaları uzun süredir duran Kuvay-i Milliye Anıt Katlı Kavşağı için çalışmaları yeniden başlattı.

18 Nisan 2019 Perşembe, 10:33
G: 18.04.2019 - 10:39
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İnşaatı Bir Süre Önce Duran Anıt Kavşağı’na Müdahale Etti
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Toroslar ilçesinde inşa edilen Kuvay-i Milliye Anıt Katlı Kavşağı’nda çalışmalar kaldığı yerden devam ediyor. Başkan Seçer, Anıt Katlı Kavşağı’nda inşaat çalışmalarının durması nedeniyle mağdur olan esnaf ve vatandaşların mağduriyetini gidermek için düğmeye bastı ve inşaat çalışmalarını yeniden başlattı.
Başkan Seçer esnafın imdadına yetişti
Meclis toplantısında Anıt Katlı Kavşağı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ve konunun takipçisi olduklarını ifade eden Başkan Seçer, bölge esnafının mağduriyetini gidermek adına kavşakta çalışmaların başlatıldığını belirtti ve “Anıt Katlı Kavşağı konusunu hep takip ettik. Geçtiğimiz günlerde de o bölgeden esnaf grupları bizi ziyaret etti. Tabi ki mağdur oluyorlar ve bu durumdan şikâyetçiler. Ortada bir borç vardı ve çalışmalar durmuştu. Tabi ki ben bu dosyayı açmak zorundayım. Uzmanlarla birlikte incelemem lazım. Bizler kamunun hakkını korumak zorundayız. Firmadan bir talebim oldu. Esnafımızın mağdur olmaması adına çalışmaların devam etmesini istedim. Onlarda dün itibariyle çalışmaları başlattılar. Çok uzun bir süreç olmadığı ve kısa bir sürede biteceği söylendi. Anıt Kavşağı’nı bitireceğiz. Esnafımızı ve vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi.
Kavşakta çalışmalar yeniden başladı
Başkan Seçer’in talimatları doğrultusunda yeniden başlayan inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık proje maliyeti 33.000.000,00 TL olan kavşakta 369 adet fore kazık ve 19.80 metre uzunluğunda 130 Adet Prekast Kiriş yerleştirmesi tamamlandı.
345 adet cephe paneli çalışmalarının tamamlandığı kavşakta, yağmur suyu hattı çalışmaları ise devam ediyor. Toplamda 8 bin metrekare olacak kaldırım çalışmalarının 2 bin metrekaresi tamamlandı. Döşeme betonu demir donatı bağlama uygulamasının devam ettiği projede yakın zamanda asfalt çalışmaları başlayacak. Yaklaşık 10 bin ton sıcak asfaltın döküleceği kavşağa 500 adet ızgara yerleştirilecek.
Saatte 5 bin 376 aracın geçeceği kavşakta, doğu–batı istikametinde battı-çıktı transit geçiş, kuzey-güney istikametinde ise sinyalize geçiş yapılacak. Ulaşım Master Planına göre yapılan bu projenin dalış ve çıkış uzunluğu 450 metre, toplam proje uzunluğu ise 800 metre olacak. Planlanan hemzemin sinyalize kavşak ile H. Okan Merzeci Bulvarı, Kuvayi Milliye Caddesi ve Mezarlık Caddesi arasındaki bağlantı sağlanarak trafik büyük oranda rahatlatılacak.
“Vahap Başkanımız mağduriyetimizi anladı”
Kuvay-i Milliye Caddesinde kuaför dükkânı bulunan Murat Kesgin, esnaf olarak kavşak çalışmasının kazançlarını olumsuz anlamda etkilediğini ifade ederken çalışmaların yeniden başlatılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Anıt Katlı Kavşağı’ndaki çalışmaları yeniden başlattığı için Vahap Seçer Başkanımıza teşekkür ederiz. Bu kavşağın yapımı bizim işlerimizi çok etkiledi. Yalnızca ben değil tüm esnaf arkadaşlarımızı etkiledi. Yapımı durunca süre de uzamış oldu. Başkanımız mağduriyetimizi anladı ve bize yardımcı oldu. Kendisine çok teşekkür ederim ” dedi.
“Vahap Bey’den sadece hizmet bekliyorum”
18 yıldır Kuvay-i Milliye Caddesi’nde esnaflık yapan fotoğrafçı Ferhat Öden ise, “Vahap Seçer Başkanımıza öncelikle başarılar dilemek istiyorum. İnşallah Anıt Katlı Kavşağı’nın yapımını bir an önce bitirirler. Mersin’in birçok sorunu var. Bütün sorunlara eğilmesi lazım ama en önce bu kavşağın inşaatının bitmesi lazım. Çünkü çok mağdur olmuştuk. Toz yüzünden pencereleri bile açamaz olduk. İşlerim yüzde 50 oranında azaldı. Yol kapalı olduğu için müşterimize yerimizi tarif edemiyoruz. Bir an önce bu kavşağın inşaatının bitmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
Kuvay-i Milliye Caddesi’nde 35 yıldır manifaturacılık yapan Mehmet Berkil, Anıt Katlı Kavşağı çalışmalarının yeniden başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çalışmak, ülkeye güzel şeyler yapmak, yarım kalan işleri tamamlamak çok güzel. Vahap Bey’in dürüst bir şekilde çalışmasını bekliyorum. Zaten oy verirken de onun için oy verdik. Ben dürüst insana oy veririm. Tarikatım, mezhebim yoktur. Vahap Bey’den sadece hizmet bekliyorum” ifadelerine yer verdi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anıt Kavşağı’na Müdahale Etti
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anıt Kavşağı’na Müdahale Etti
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anıt Kavşağı’na Müdahale Etti

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor