Mersin Polisi Hırsıza, Uğursuza, Uyuşturucu Tacirine, Dolandırıcıya Aman Vermiyor!

Mersin Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede yaptığı çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 54 kişiyi yakaladı.

02 Kasım 2018 Cuma, 16:58
G: 05.11.2018 - 09:15
Mersin Polisi Hırsıza, Uğursuza, Uyuşturucu Tacirine, Dolandırıcıya Aman Vermiyor!
-

Edinilen bilgiye göre, Akdeniz ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede yapılan Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasında haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 54 kişiyi yakaladı.
Öte yandan, ilçede yapılan çalışmalarda 9 milimetre çapında tabanca, 7,65 çapında tabanca ile silahlara ait 16 fişek, 80 uyuşturucu hap, 24 gram esrar ve 814 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. 17 kişi hakkında işlem yapıldı.
Mersin Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü polisi tarafından yapılan birden çok çalışmada ruhsatsız tabanca, uyuşturucu madde, kaçak sigara ile hırsızlık mallar ele geçirdi. Ekipler farklı çalışmalarda, uyuşturucu tacirliği yapan şahısları, bir çok şehirde kendisini polis - savcı ve kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapanları bir bir paketledi.
Akdeniz Polis Ekiplerinin yaptığı kontrol ve aranan şahıslara yönelik sürdürülen çalışmalarda; Hırsızlık, Tutuklu veya Hükümlünün Kaçması, Yaralama, Şantaj, Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Özel Belgede Sahtecilik, Suç İşlemek Amacıyla Örgüte Üye Olma. Nitelikli Olarak Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme, Dolandırıcılık, Nitelikli Yağma, suçlarından haklarında kesinleşmiş 5 yıl 5 ay ve aralıklarla hapis cezası bulunan 54 şahıs yakalanarak, adli makamlara teslim yapıldığı kaydedildi.
SUÇ ve SUÇLUYLA MÜCADELE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
Çalışmalara ilişkin gönderilen bilgi notunda ise şu bilgilere yer verildi;
G.Y isimli şahıstan bir adet 9 mm tabanca bu tabancaya ait bir şarjör ve 6 adet fişek, A.K. isimli şahıstan bir adet 7.65 mm çapında tabanca iki adet şarjör ile on (10) adet fişek ele geçirilmiş her iki şahıs hakkında gerekli adli tahkikat başlatıldı.
Çilek Mahallesinde bir evde Uyuşturucu Madde Ticareti yapılmakta olduğu tespit edilmiş yapılan aramada Y.V. isimli şahıstan 29 adet EXTACY hap, Hal Mahallesinde Y.A. isimli şahıstan 44 adet CAPTAGON, Siteler Mahallesinde M.İ. isimli şahıstan 7 adet EXTACY hap, C.T. isimli şahıstan 10 gram, İ.K. isimli şahıstan 2.6 gram, S.K. isimli şahıstan 12 gram esrar maddesi ele geçirilmiş şahıslar hakkında adli tahkikat başlatıldı.
Doğu illerinden ilimize gelerek satışı yapıldığı tespit edilen gümrük kaçağı sigaralar ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda A.E. ve Ç.D isimli şahıslardan 814 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş, şahıslar hakkında adli tahkikat başlatıldı.
Ülke genelinde kendisini Polis, Savcı ve Kamu Görevlisi olarak tanıtan ve vatandaşları dolandırdığı tespit edilen İ.C ve S.Ç. isimli şahısların yakalanması için Gündoğdu Mahallesinde yapılan operasyonel çalışmada, her iki şahıs ikametlerinden suçüstü yakalanmış, şahıslar ile birlikte dolandırıcılık olaylarında kullandıkları cep telefonları ele geçirilmiş, yakalanan şüpheli şahıslar gerekli tahkikat için İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmiştir.
Hırsızlık olaylarının aydınlatılması için yapılan çalışmalarda;
*M.H. isimli şahsın cüzdanını çalan M.Ö. isimli şahıs kovalamaca neticesinde çalmış olduğu cüzdan ile birlikte yakalanmış
*Evden Hırsızlık olayını gerçekleştiren yabancı uyruklu M.A isimli şahıs yakalanmış,
*Çay Mahallesinde hırsızlık olayını gerçekleştiren M.D isimli şahıs demir kesme makası ile birlikte kovalamaca neticesinde yakalanmış,
*Açıktan Cep Telefonu Hırsızlığı ile alakalı olarak S.Ö isimli şahıs yakalanmış,
İş Yerinden Hırsızlık olayını gerçekleştiren M.A isimli şahıs yakalanmış,
Hırsızlık olayları ile ilgili olarak beş (5) şüpheli şahıs hakkında gerekli adli tahkikat başlatılmıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi