Tarsus Belediyesi, Kleopatra Kapısı yanında düzenlenmesi beklenen bayram sofrasını, olumsuz hava şartları sebebiyle mahallelerde kapı kapı dağıtarak gerçekleştirdi. Özellikle bayramın paylaşma ruhunu yaşatmak amacıyla hazırlanan yemekler, ekipler tarafından vatandaşların evlerine ulaştırıldı.
Dağıtım çalışmaları kapsamında toplamda 15 bin kişilik yemek, içecek, tatlı ve ekmek vatandaşlara teslim edildi. Bayram coşkusunu her eve taşımak için yapılan bu hizmet, Tarsus'taki dayanışma ruhunu pekiştirdi. Belediye ekipleri, gün boyunca yoğun bir çalışma sergileyerek dağıtım faaliyetlerini sürdürdü.
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, hava koşulları nedeniyle kent meydanında bir araya gelemediklerini belirtti. Başkan Boltaç, "Hemşehrilerimizle bayram sofrasında bir araya gelmeyi çok isterdik. Ancak hava şartları buna izin vermedi. Yine de bayramın bereketini ve kardeşlik duygusunu yaşatmak istedik. Bu nedenle soframızı evlere taşıdık. Hiçbir evde bayramın sıcaklığı eksik kalmasın istedik." dedi.
Planlanan bayram sofrasının evlere taşınmasıyla birlikte, bayramın bereketi binlerce haneye ulaştırılmış oldu. Tarsus Belediyesi, her koşulda vatandaşlarının yanında olma kararlılığını sürdürdü.
