Mersin Yenişehir'de Gönül Elçileri Bereket Ormanı'nın İlk Fidanları Dikildi

Mersin'de Gönül Elçileri Bereket Ormanı projesinin ilk fidanları toprakla buluştu. Vali Özdemir Çakacak, fidan dikim töreninde ormanların insanlık için önemini vurguladı. Proje, 2012 yılından bu yana başarıyla devam ediyor.

Mersin Yenişehir'de Gönül Elçileri Bereket Ormanı'nın İlk Fidanları Dikildi

Mersin Yenişehir ilçesinde, Gönül Elçileri Bereket Ormanı projesi kapsamında ilk fidanlar toprakla buluştu. Törene katılan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen projenin 2012'den bu yana başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Tören, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ve Mersin Valiliği işbirliğiyle Emirler Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Katılımcılar arasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve diğer protokol üyeleri de yer aldı.
Projenin Önemi
Vali Çakacak, ormanların insan yaşamındaki önemine dikkat çekerek, "Ormanlar, temel ihtiyaçlarımızın karşılanmasının yanı sıra erozyonun önlenmesi ve çevre kirliliğinin azaltılması gibi birçok fayda sağlar," dedi.
Çakacak, Türkiye'nin son 40 yılda orman varlığını arttırarak dünya genelinde önemli bir konuma geldiğine dikkat çekti. Son 10 yılda üretilen 337 milyon fidandan 250 milyonunun toprakla buluşturulduğunu belirtti. Ayrıca, Mersin'de 25 bin hektar ormansız alanın ağaçlandırıldığı ve ormanlık alanın 865 bin hektara yükseldiği bilgisini verdi.
Teşekkür ve Destek
Çakacak, projeye katkı sağlayan tüm kurumlara ve katılımcılara teşekkür etti. Törende, Silifke Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ve Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik performansları da yer aldı. Törenin sonunda, Vali Çakacak ve eşi ilk fidanı dikerek can suyu verdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin