Mersin'de Abart Egzoz Denetimi

Araçlar trafikten men edildi.

16 Ekim 2017 Pazartesi, 13:21
Mersin'de Abart Egzoz Denetimi
-

 Mersin'de trafik polisleri, son bir ayda yaptığı uygulamayla gürültüye neden olan abart egzoz takılı 60'ın üzerinde aracı trafikten men etti.


Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine modifiye araçlar üzerinde uygulamalarını arttırdı. Özellikle ek egzoz takılan araçları belirleyen trafik ekipleri, uygulama noktasında yaptığı inceleme ile araçları trafikten men ediyor. Son bir ayda yaklaşık 60 aracı trafikten men eden ekipler, artık sürücülerin de ehliyetlerine geçici olarak el koyuyor.

Bugün Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde sergilenen gürültüye neden olan abart egzozları görenler şaşkına dönerken, bazı sürücülerin uyguladığı yöntemler ise polisleri bile hayrete düşürdü. Özellikle kumandalı sistem kullanan sürücüler, polisleri gördüklerinde normal egzoza geçerek yakalanmamaya çalışıyor. Ancak polisler artık sivil uygulama yaparak bu tür hileye başvuran sürücüleri de suç üstü yakalıyor. Daha önce sadece araçlar trafikten men edilirken artık sürücünün de ehliyetine geçici olarak el konuluyor.

Ayrıca araç üzerindeki egzoz söküldükten sonrada bir gün önce fenni muayenesi bile olsa araç yineden muayeneye sevk ediliyor. Öte yandan, araç sürücüleri de ehliyetlerini geri alabilmek için devlet hastanelerinin psikiyatri bölümlerinden araç kullanabilir raporu alması gerekiyor.


"Ehliyeti alınıyor, araç trafikten men ediliyor, egzoz araçtan sökülünce muayeneye sevk ediliyor"

Konuyla ilgili açıklama yapan Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Komiser Deniz Ünsal, "Ayrıca bu tür egzozlar fenni muayene gittiğin zaman ağır kusur olarak görülüyor zaten. Bizde yeni bir uygulamaya geçtik. Abart egzoz kullandığını tespit ettiğimiz araç sürücülerinin sürücü belgelerine Karayolları Trafik Kanunu'nun 45., yönetmeliğinin 90. maddesi gereğince geçici olarak el koyuyoruz. Bu sürücülere diyoruz ki devlet hastanelerinin psikiyatri bölümünden sürücü alabilir raporu alana kadar sürücü belgelerini vermeyeceğimizi tutanakla tebliğ ediyoruz. Psikiyatri bölümünden sürücü alabilir raporu alana kadar herhangibir araç kullanmasında ise ehliyeti yokmuş gibi işlem yapıyoruz. Araçları da doğrudan trafikten men ediyoruz. Abart egzoz sistemini otoparkta söktürdükten sonra bir haftaya kadar aracın muayenesi bir gün önce yapılmış olsa bile aracı tekrar teknik ve özel muayene sevk ediyoruz. " ifadelerini kullandı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”