Mersin'de Gazeteciye Saldırı! Yusuf Çelik Erdemli Kargıpınarı'nda Narenciye Tesisinde Saldırıya Uğradı

Mersin Erdemli Kargı Pınarı Mahallesinde faaliyet gösteren Kurt Global Narenciye fabrikasının, 90 çalışanını kapı dışarı ettiği bilgisi üzerine, görüntü almak için bahse konu yere giden gazeteci Yusuf Çelik'in görüntü alması engellenerek, saldırıya uğradı.

03 Kasım 2018 Cumartesi, 11:15
G: 03.11.2018 - 11:24
Mersin'de Gazeteciye Saldırı! Yusuf Çelik Erdemli Kargıpınarı'nda Narenciye Tesisinde Saldırıya Uğradı
-

Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi Mersin Temsilcisi gazeteci Yusuf Çelik, Erdemlinin Kargıpınar mahallesinde takip ettiği bir haber esnasında fiziki ve sözlü saldırıya uğramasını büyük tepki topladı.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş’tan "Kınama"
Turgay Demirtaş

Gazeteci Yusuf Çelik'in 90 işçinin kapı dışarı edilmesi haberini işlemek için gittiği Erdemli Kargıpınarı'ndaki Narenciye tesisinde saldırıya uğraması nedeniyle, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş Kınama mesajı yayınladı. Demirtaş mesajında, "Cemiyetimizin üyesi gazeteciYusufÇelik, Erdemli'nin Kargıpınar Mahallesinde takip ettiği bir haber esnasında fiziki ve sözlü saldırıya uğramıştır. MeslektaşımızYusufÇelik’in uğradığı bu saldırıyı kınıyoruz. Unutmamak gerekir ki biz gazeteciler kamu yararına görev yapmaktayız. Görev başında yapılan her türlü taciz ve saldırıyı kabul etmemiz mümkün değildir. Söz konusu gazeteci arkadaşımızÇelik’e yapılan fiziki ve sözlü saldırının takipçisi olacağız. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.
Konunun Duyulması Üzerine Akdeniz Basın Birliğinden "Kınama" Geldi
Haydar Coşkunfırat

Akdeniz Basın Birliği Başkanı Haydar Coşkunfırat, "Gazeteci Yusuf Çelik tarafından yapılan haberde Mersin Erdemli ilçesi Kargı pınarı beldesinde kurulu bulunan Kurt Global Narenciye fabrikası 90 çalışanını kapı dışarı işten çıkartılması sonucu görüntülenmemesini istemeyen bazı kişi ve kişiler tarafından darp edilen Mersin Ulusal kanal temsilcisiYusufÇelik’e yalpan bu saldırıyı basın Özgürlüğünesaldırı olarak görüyorum."
Bu saldırılar meslektaşlarımızı doğruları yazmaktan asla yıldırmadı, bundan sonra da yıldırmayacağını vurgulayan Akdeniz Basın Birliği Başkanı Haydar Coşkunfırat, "Basın çalışanlarının her zaman yanında olan meslek örgütlerimiz, saldırganların yakalanarak adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz” dedi
Gazeteci Yusuf Çelik Detayları Anlattı
Gazeteci Yusuf Çelik

Öte yandan Saldırıya uğrayan Yusuf Çelik yaptığı açıklamada, "Çalışan işçiler bizleri telefonla arayarak "çalıştığımız fabrikada kapının önüne bırakıldık" bizden haber yapmamızı istediler. Bizde hemen olay yerine intikal ettik"
90 İşçinin kapı dışarı edildiği, Narenciye tesisinde saldırıya uğrayan Gazeteci Çelik,"Mersin Erdemli ilçesi Kargı pınarı beldesinde kurulu bulunan Kurt Global Narenciye fabrikası 90 çalışanınıkapı dışarı bırakmış. İşçiler fabrikayı terk etmemiş, çalışanların iddiasına göre işverenin TIR'larla mal kaçırmasına izin vermediklerini . Ulusal Kanal mikrofonlarına konuşan işçiler, fabrikadaki tüm evrakları, bilgisayardaki hark disk dâhil hepsini götürmüş, sebep kim çalışıyor kim çalışmıyor, ne kadar çalışmış, sigortalı göstermiş mi göstermemiş mi, kime ne zamandan beri para ödemediğini gösteren belgeleri bilmiyoruz." dediler

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı