Mersin'de Mutlu Kadınlar Huzurlu Türkiye İçin Buluştu

MHP Mersin Kadın Kolları İl Başkanlığının düzenlediği '' MUTLU KADIN, HUZURLU TÜRKİYE '' programı yoğun katılım ile gerçekleşti.

25 Aralık 2017 Pazartesi, 17:57
G: 25.12.2017 - 17:59
Mersin'de Mutlu Kadınlar Huzurlu Türkiye İçin Buluştu
-

Mersin Kongre Merkezinde gerçekleşen toplantıya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Kadın Kolları Genel Koordinatörü Nevin Taşlıçay, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Demir, Mersin Kadın Kolları İl Başkanı Dilek Uslu Var, Belediye başkanları, İl, İlçe başkanları, Kadın Kolları Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
Programda ilk olarak Mersin İl kadın kolları başkanı Dilek Uslu Var katılımcılara teşekkür ederek, "Türkler, tarih boyunca sayısız devlet kurmuş, ucu bucağı görünmeyen topraklarda dörtnala at koşturmuş, ayağını bastığı her yere bereket saçmış, medeniyet ve kültürün dünya üzerindeki timsali olmuştur. Hiç şüphe yok ki Türklerin kurduğu ve dünyaya yaydığı bu yüksek medeniyetin arkasında namus, cesaret, şefkat ve vefadan yaratılmış Türk kadını vardır. Bizler, Hz. İbrahim’i yakan ateşi söndürmek için ağzındaki bir damla suyla koşan karınca misali yola çıktık. Onur, şeref, haysiyet, emanete ihanet etmemek, helal kazanca haram karıştırmamak, adil olmak, hak yememek gibi değerleri yolumuza meşale eyledik. Bu yol aydınlıktır, bu yol açıktır" dedi.
Daha sonra kürsüye gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Kadınlara seslenerek, “Evladınıza nasıl bakıyorsanız vatanınıza öyle bakıyorsunuz. Sevdiğine yönelik ilk tehlikeyi gören de ilk sizlersiniz. Annenin sevgisi ifadesi olmayan bir duygu. Eğer görmezsek duymasak bu toprakları ayağımızın altından çekecekler. Bu şerefli milletin şerefli evladı olmayı başaramayan şeref yoksunları bunu 15 Temmuz’da denedi. Sizi kadınlar bu memlekete şerefli evlatlar yetiştirdikçe onlar bunu başaramayacaktır. Sizin ecdadınız olan hanımefendiler Çanakkale’de, Afyon’da, İzmir’de, Gaziantep’te cepheyi düşmana dar ettiler. Siz böyle bir ırkın kadınlarısınız. Büyüyen Türkiye’yi hazmedemeyenler kontrol edilebilir sınırların dışına çıkan Türkiye’yi dört koldan kuşattılar. Amerika her dediğinin olmadığını gördü ve dağdaki eşkıyayı  50 yıllık stratejik ortağına tercih ettiler. Siz Türk anaları her şeye layıksınız. Sizler ve hayırlı evlatlarınız oldukça bu ülke var olacak bayrak inmeyecek, ezan susmayacaktır” dedi.
 
Son olarak konuşan MHP Kadın Kolları Genel Koordinatörü Nevin Taşlıçay MHP’li kadınlara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözü “Toroslar kadar başı dik, Akdeniz kadar gönlü zengin Mersin’in değerli kadınları,  Bölen değil, birleştiren, Konuşan değil, üreten, ilmik ilmik dokuyan olduğunuz için,Hepinize teşekkür ediyorum” diyerek seslendi.
Taşlıçay “Türk Milliyetçiliği fikrinin hayata geçmeye başladığı ilk günden beri Kadınlar siyasetin öznesi ve ayrılmaz bir parçası olmuştur. Toplumun yarısını teşkil eden kadınlar olmadan. Hiç bir sorunun üstesinden gelinemeyeceği tüm milliyetçi fikir adamları ve liderler tarafından dile getirilmiştir. Kadının sorunları çözülmeden ülkenin sorunlarının çözülemeyeceği, kadınlar sisteme dahil olmadanülkenin muasır medeniyetler seviyesine ulaşamayacağı görülmüş ve buna göre hareket edilmiştir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucu fikri olan Türk Milliyetçiliğinin bugün ki siyasi temsilcisi olan MHP de bu bilinçle kadını merkezine alarak 48 yıldır Türk Siyasi hayatında yer almaktadır ve yer almaya devam edecektir. Türk kadınının sorunu sadece ekonomik noktada değil, kız çocuklarının eğitimi, kadına şiddet, istihdam mobbing ve sağlık sorunları gibi pek çok başlıkta da işlenebilecek durumda.  Ancak, İçinde bulunduğumuz bu kötü gidişe ve sorunlara rağmen, Bugünümüz ve geleceğimiz için İnandıklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Sabırla çalışıp kadını kadim Türk tarihindeki hak ettiği yere tekrar taşıyacağız. Gerek siyasi alanda, gerekse milletimizin bize ihtiyaç duyduğu tüm kademelerde yer alacağız diye konuştu.
MHP Mersin İl Kadın Kolları
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı