Mersin'de Sağlık Çalışanlarından Kan Bağışı

İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı’da ilk kanı vererek, herkesi kan bağışında bulunmaya davet ederek kan bağışı hakkında önemi açıklamalarda bulundu.

01 Ekim 2019 Salı, 12:55
G: 01.10.2019 - 13:05
Mersin'de Sağlık Çalışanlarından Kan Bağışı
-

’Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çalışanları Hayat Kurtarıyor’ Projesi kapsamında başlatılan kan bağışı kampanyası, 4 gün sürecek. Bugün başlayan kampanya sonunda bin 500’ün üzerinde kan bağışı alınması bekleniyor.

İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı’da ilk kanı vererek, herkesi kan bağışında bulunmaya davet etti. Kan bağışı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Bahçacı, "Kan vücutta oksijeni, besin maddelerini, hormonları, vitaminleri ve antikorları dokulara taşıyan ve oluşan karbondioksit ve atık maddelerini vücuttan uzaklaştıran yaşamsal sıvıdır. Şu an itibarı ile kanın tek kaynağı insandır. Acil durumlarda, ameliyatlarda ve kanamalı hastalarda kan takviyesi hayati önem taşır. Böyle bir durum her an her insanın yaşayabileceği bir durumdur. Bu yüzden kan bağışında bulunmak hem sağlık açısından hem de insani açıdan çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

Bahçacı, "Müdürlüğümüz, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Türk Kızılay’ı Mersin Şubesi işbirliği ile 4 gün sürecek bir kampanya başlattık. Kampanya kapsamında oluşturulan 10 adet kan alma birimi 09.00-17.00 saatleri arasında bağışları kabul edecek. Kampanyanın amacı kan bağışının önemine dikkat çekerek kan vermesinin önünde bir engel bulunmayan hastane çalışanlarının kan bağışında bulunmalarını sağlamak" dedi.

Kızılay’ın kan bağışını teşvik etmek için bağışçı uygulaması başlattığını kaydeden Bahçacı, "Bir kurumdan yapılan 500 bağışa bronz madalya, bin bağışa gümüş madalya ve bin 500 bağışa altın madalya verilmekte. Bu 4 günlük sürede bizim amacımız altın madalya almak. Hedefimize ulaştığımız takdirde, Mersin’de kurumsal anlamda altın madalya alan ilk kurum olacağız. Birçok alanda öncü olan Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kan bağışı alanında da, ülke genelinde hizmet veren şehir hastanelerine örnek olmasını istiyoruz.Kan bağışı birimlerimizin yanında kurduğumuz doku-organ bağışı stantlarımızda kan bağışında bulunan bağışçılarımıza, doku-organ bağışı hakkında bilgi vererek bağışçı olmaları için teşvik edileceğiz" şeklinde konuştu.
Mersin'de Sağlık Çalışanlarından Kan Bağışı
Mersin'de Sağlık Çalışanlarından Kan Bağışı
Mersin'de Sağlık Çalışanlarından Kan Bağışı

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı