Mersin'de Skandal! Öğlen Şehit Cenazesi, Akşam Rock Konseri

Mersin’de dün 2 şehidin toprağa verildiğini günün akşamında Silifke’de düzenlenen konsere tepkiler çığ gibi yükseldi.

13 Kasım 2018 Salı, 13:04
G: 13.11.2018 - 13:10
Mersin'de Skandal! Öğlen Şehit Cenazesi, Akşam Rock Konseri
-

Geçtiğimiz haftalarda donarak şehit olan 2 askerini toprağa veren Mersin’de dün yine iki askerini toprağa vermenin acısını yaşarken, akşam Silifke’de düzenlenen rock konseri büyük tepki topladı.

Şırnak’ta PKK’lı terörsitlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ömer Doğan dün Erdemlide, Tekirdağ’da görevliyken geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hoş ise Tarsus’ta gözyaşları arasında toprağa verilmişti.

Bu Mersin Yakışmadı

Daha şehitlerin acısı tazeyken, hemen Erdemli’nin yanı başında bulunan Silifke Anıt Meydanında, AK Parti’den Silifke Belediye Başkan Aday Adayı olan Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Başkanı Ersin Akdoğan’ın organize ettiği ve ünlü rock grubu Zakkum’un sahne aldığı konsere büyük tepki gösteren Mersinliler, şehitlerin olduğu gün konserin yapılmasını, “acıya tuz basıldı. Bu Mersin’e, Silifkeye yakışmadı.” şeklinde değerlendirdi.
Yaşan şehit acılarına rağmen konserleri iptal edilmeyip, eğlence ve rock parçalarının söylenilmesi tüm gece sürdü. Eğlence ve konser ise başta gazi ve şehit aileleri olmak üzere duyarlılık gösteren ve şehit acısını yüreklerde yaşayan Mersinlileri derinden üzdü. Halk bir de "daha şehitlerin acısının üzerinden saatler geçmemişken bu konser büyük bir saygısızlıktır” şeklinde tepki gösteriler.

“Gündüz Şehitlerin Acısı Akşam Rock Konseri”

Konserin şehitlere karşı büyük bir saygısızlık olduğunu ifade eden vatandaşlar,  "Konser güya Silifke’nin tanıtımı için. Tamamda bu konsere ertelenebilirdi. Farklı zamanlarda yapılabilirdi. Gündüz 2 askerimizi toprağa verdik fakat akşamında ise konser. Bu büyük bir saygısızlıktır.  Bunun bir izahı ve açıklaması olamaz. Şimdi konseri düzenleyenler çıkıp bir özür diler geçer gider. Ama bu iş özür dilemeyle olamaz. Ailelerin yüreklerin ateş kor olmuş fakat kulaklarına rock şarkıları geliyor. " diyerek tepki gösteriler.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
altin
09:39
14 Kasım 2018 Çarşamba
öncelikle şehidin ailesine başsağlığı diliyorum yapılan konser yanlışmı yanlış peki şehit tüm türkiyenin şehidimi doğru ama bazı siyasetçiler şehit cenazesine bazı kişilerin gelmesini yasaklaması yanlışmı yanlış diyecek bir söz bulamıyorum insanları iki guruba ayırmak istenmektedir yıllar önce herkez sokakta kaldırımda oturuyorduk evlerimizin kapılarını kitlemiyorduk bizleri bu duruma getirenler suçludur
88.228.13.80
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor