Mersin'de Toplu Taşıma Araçlarının Kontrolleri Sıklaştırıldı

Vatandaşın konforlu ve güvenli şehir içi ulaşımını sağlamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, kooperatiflere bağlı toplu taşıma araçlarındaki klima denetimi ve rutin kontrollerini sıklaştırdı.

26 Ağustos 2019 Pazartesi, 13:31
Mersin'de Toplu Taşıma Araçlarının Kontrolleri Sıklaştırıldı
-

Duraklarda sabit ekiplerle yapılan denetimlerin yanı sıra “hareketli uygulama” ile seyir halindeki toplu taşıma aracı denetimleri de arttırıldı.
Mersin’de sıcakların yoğun olarak hissedildiği yaz günlerinde vatandaşların toplu taşıma araçlarındaki konforlu ulaşımını ve güvenliğini sağlamak amacıyla rutin kontrollerini sıklaştıran Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Trafik Denetleme Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, denetimlerine devam ediyor. Sabit ekipler, şehrin birçok noktasındaki duraklarda kontrollerini sürdürürken, “hareketli uygulama” ile seyir halindeki ekipler, kooperatiflere bağlı toplu taşıma araçlarını denetliyor.
Zabıta ekiplerinden sıkı denetim
Sıcakların hissedilmeye başlandığı Mayıs ayından itibaren Mersin’de toplu taşıma araçlarında klimaların kullanılmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için sürekli ve rutin denetimlerini arttırarak sürdürüyor.
Farklı noktalarla birlikte Yaşat İşhanı Durağı’nda da kooperatiflere bağlı toplu taşıma araçlarında klimalar üzerinde hassas bir denetim gerçekleştiren ekipler, klima denetiminin yanı sıra şoförlerin kılık-kıyafeti, araç temizliği, abartılı ve orijinal olmayan araç aksesuarlarının denetimini yaptı. Ekipler, kusurlu tespit ettikleri noktalarda araç sürücülerine işlem gerçekleştirdi.
“Hareketli uygulama” ile seyir halinde de denetimler sürüyor
Ekipler, “hareketli uygulama” ile kooperatiflere bağlı toplu taşıma araçlarının seyir halindeki denetimlerini de sıklaştırdı. Mobil ekipler, seyir halinde açık kapı ile ulaşım sağlayan toplu taşıma araçlarını durdurup, gerekli işlemleri gerçekleştirirken, seyir halinde telefon kullanımı, kırmızı ışık ihlali ve gereksiz klakson kullanımı noktasında da detaylı denetimlerini sürdürüyor.
Mersin'de Toplu Taşıma Araçlarının Kontrolleri Sıklaştırıldı
Mersin'de Toplu Taşıma Araçlarının Kontrolleri Sıklaştırıldı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti