Mersin'de Üreticilerin Ürünleri, Büyükşehir’in Modern Satış Tezgahlarında

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticilere destek olarak, hak ettikleri kazancı elde edebilmeleri için hayata geçirdiği ‘Ürün Satış Tezgâhı Projesi’ dahilinde tezgah dağıtımlarını sürdürüyor.

09 Ekim 2017 Pazartesi, 18:45
Mersin'de Üreticilerin Ürünleri, Büyükşehir’in Modern Satış Tezgahlarında
-

Dağıtımlar tamamlandığında Büyükşehir Belediyesi, toplam 200 üreticiye ürün satış tezgâhı ulaştırmış olacak.
Büyükşehir Belediyesi’nin bölgedeki ekonomik refaha ve sosyal hayata katkı sağlamayı amaçladığı projesinden üreticiler de oldukça memnun olduklarını ifade ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, tarım ürünlerinin pazarlanması konusunda üreticilerinin mağduriyetini gidermek için direkt olarak üreticiden tüketiciye satış yapılabilecek olan ürün satış tezgâhları ile üreticilerin gelirlerinin aracılara gitmeden kendilerinin kazanmasını hedefliyor.
Tarım ürünlerinin tarladan sofraya gelene kadar geçen pazarlama halkalarını en aza indirerek, üreticilerin üretimine devam etmesi ile tarım üretiminin sürdürülebilirliğini sağlayarak, tarım ile uğraşan nüfusun azalmasının önüne geçmeyi de amaçlıyor.
Ürünler artık göze hitap ediyor
Önceden ürünlerini yere koyarak satış yaptıklarını üretici belirten Halil Avcı, “Önceden ürünlerimizi tozun toprağın içine, yere seriyorduk. Şimdi ürünlerimizi tezgâha koyduk. Biz bu hizmetten çok memnun olduk. Ayrıca gelen müşterilerimiz de çok memnun. Ürünlerimiz artık göze hitap ediyor. Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a bu hizmetinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi. 
Yeni ürün satış tezgâhlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Muhammed Avcı, “Burada her şeyi kendimiz yetiştirip satıyoruz ve bugün de tezgâhta satış yapmak çok güzel oldu. Gelen bizleri tebrik ediyor. 14 senedir biz sokaklarda bir yerleri örtülerle siper etmeye çalışıyorduk. Başkanımıza da bizleri düşündüğü için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“67 yaşından sonra pazarcı tezgâhım oldu”
Gözne sakini Saim Zengin de ürün satış tezgahlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Kocamaz’a teşekkürlerini iletti ve “Başkanımızın sayesinde, 67 yaşından sonra bir pazarcı tezgâhımız oldu. Eskiden ürünlerimizi yerde sergiliyorduk, şimdi tezgâha koyduk. Bizim için çok daha iyi oldu. Başkanımızın başarılarının devamını diliyoruz”şeklinde konuştu.
Evrenli köyünden Arif Zengin, artık tezgahlarının daha lüks, modern ve kullanışlı olduğunu belirterek, “Ürün satış tezgâhımız demir olduğundan sebze ve meyvelerimiz artık hem sıcaktan hem de yağıştan etkilenmiyor. Daha lüks, daha modern, daha kullanışlı tezgâhlarımız oldu. Eskiden de sebze ve meyvelerimizi yine tezgâha koyuyorduk ama böyle lüks ve kaliteli değildi.  Verilen bu hizmetten çok memnunuz ve Başkanımız Burhanettin Kocamaz’dan Allah razı olsun, Allah kendisine uzun ömür versin ve başımızdan eksik etmesin” diye belirtti.
Eskiden tahta tezgâhlarda satış yaptıklarını, şimdi ise Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği ürün satış tezgahlarında sebze ve meyvelerini sergilediklerini dile getiren Ganime Bal, “Tezgâhımda el yapımı ürünler, konserveler, ceviz, badem, zeytin, zeytinyağı gibi her türlü ürünü satıyorum. Bu hizmetten çok memnunuz ve Başkanımız Burhanettin Kocamaz sağ olsun, var olsun” dedi.
Üreticilerden gelen talepler doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi, şimdiye kadar toplam 145 adet ürün satış tezgâhı dağıttı. Anamur’a 15, Aydıncık’a 6, Bozyazı’ya 14, Gülnar’a 15, Mut’a 19, Erdemli’ye 39 ve Toroslar’a 37 olmak üzere toplamda 145 ürün satış tezgâhını üretici ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında Çamlıyayla’ya 19, Silifke’ye 16 ve Tarsus’a 20 olmak üzere toplam 55 satış tezgâhını daha üreticilere dağıtılacak. Dağıtımları bitirilen ürün satış tezgâhları ile toplam 200 tezgah üreticilere verilmiş olacak.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”