Mersin'den Dünya Çapında Alkış Alan Başarı

Başkan Kocamaz'a ödül takdimi yapıldı...

12 Mayıs 2018 Cumartesi, 14:05
G: 12.05.2018 - 14:08
Mersin'den Dünya Çapında Alkış Alan Başarı
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz önderliğinde 2015 yılından bu yana yürütülen çalışmalar meyvesini verdi ve Mersin dünya çapında Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi ilan edildi. Plaket ve İlan Bildirisi DEV&WDU Kurucu Başkanı Metin Şentürk ve DEV&WDU Kurucu Başkan Yardımcısı Necdet Öztürk tarafından Başkan Kocamaz’a takdim edildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımı ile gerçekleştirilen Dünya Engelliler Birliği’nin 6. Olağan Genel Kurulu’nda Mersin hak ettiği unvanı aldı.

Gerçekleştirilen Genel Kurul’a Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Rusya Eğitim ve Bilim Başkanlığı Baş Yardımcısı Doç. Dr. Valentina Victorovna Pereverzeva,  Moskova Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vagif D. Bayramov, DEV&WDU Kurucu Başkanı Metin Şentürk, DEV&WDU Kurucu Başkan Yardımcısı Necdet Öztürk, Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı ve 85 ülkeden temsilciler katıldı.

 Başkan Kocamaz, “Her engel aşılır. Yeter ki gönüller ve beyinler engelli olmasın”

 Dünya Engelliler Birliği’nin 6. Olağan Genel Kurulu, Global Erişilebilir Turizm Kongresi ve Erişilebilir Şehir ve Turizm Merkezi Mersin Projesi organizasyonlarının dünyanın ilk Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’ne ev sahipliği yapan Mersin’e çok yakıştığını belirterek konuşmasına başlayan Başkan Kocamaz, “Zaman zaman kullandığım bir ifade vardır: ‘Her engel aşılır. Yeter ki gönüller ve beyinler engelli olmasın.’ Bu söz aslında dünyayı yaşanmaz kılan sorunların temeline işaret ediyor. Daha konforlu yaşam uğruna diğer insanları yok sayan bir yaşam algısı sorun üstüne sorun üretiyor. Her şeye “sahip olmaya” çalışıyor, hızla tüketiyoruz. Sevdiğimizi düşündüğümüz kişilere bile eşya muamelesi yapıyoruz. Herkesten ve her şeyden bizi mutlu etmesini istiyoruz. Oysa sevmek, her şeyden önce sorumluluk üstlenmektir. Sahip olmak değil sahiplenmektir. Korumak, geliştirmek, yaşatmaya çalışmaktır. Mutlu olmakla yetinmeyip mutlu etmeyi de bilmektir. Doğru sevmeyi öğrenmeli, haklarımızla birlikte sorumluluklarımızı da düşünmeliyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu temel prensip ışığında Mersin’de kurduğumuz merhamet odaklı sevgi sistemiyle başta dezavantajlı toplum kesimleri olmak üzere tüm halkımızı sevgiyle kucaklıyoruz” dedi.

 “Hizmetlerimizle engelsiz bir dünya kuruyor olmanın huzurunu doyasıya yaşıyoruz”

 4 yıl boyunca engelsiz kent serüveninde hayata geçirdikleri projelerden kısaca bahseden Başkan Kocamaz, “Oyun, dinlenme ve ulaşım alanlarını engelli bireylerimiz için kesintisiz erişim alanları haline getiriyoruz. Engelsiz Otel, Engelsiz Tatil, Engelsiz Bina, Engelsiz İbadethane, Engelsiz Banka ve diğer hizmetlerimizle engelsiz bir dünya kuruyor olmanın huzurunu doyasıya yaşıyoruz. Eğer bugün, “Erişilebilir Şehir ve Turizm Merkezi Mersin” gibi bir projeyi hayata geçirebiliyorsak, “Erişilebilir Turizm Global Kongresi” ve “Dünya Engelliler Birliği’nin 6. Olağan Genel Kurulunu” ilimizde toplayabiliyorsak bu gayretlerimiz sayesindedir. Üç gün sürecek küresel organizasyonların, konfor ve güç odaklı bir medeniyet algısı yerine sevgi odaklı bir medeniyetin kurulması yolunda önemli bir adım olmasını temenni ediyorum. Dünyanın kaderinde söz sahibi olan ülke ve liderleri sevgi, merhamet ve hoşgörüye dayalı bir dünya düzeninin mimarları olmanın onurunu yaşamaya davet ediyorum”  şeklinde konuştu.

 Şentürk, “Burhanettin Başkanın gerçekten kocamaz ve kocaman bir yüreği var”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Mersin’de engelliler için yaptığı çalışmalar ve Erişilebilir Kent Mersin olma yolunda verdiği mücadeleden dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan DEV&WDU Kurucu Başkanı Metin Şentürk, “Dünya Engelliler Birliği 6. Olağan Genel Kurulumuzda bir aradayız. Dünyanın doğusu ve batısı arasında köprü olan canım ülkemde dünya engelliler vakfının kurulması için Birleşmiş Milletleri ve taraf devletleri ikna etmek için uzunca bir süre mücadele etmiştik. O günkü çabalarımızın ve hayallerimizin gün geçtikçe büyüyerek bugüne kadar geldiğine tanık oluyoruz. Ben başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a özel bir teşekkür etmek istiyorum. Çünkü dünyanın neresinde yaşıyor olursanız olun, dünyanın neresinde hangi sorunla yüzleşiyor olursanız olun, yasaları çıkartabilirsiniz, kanunları koyabilir, her yönetmeliği düzenleyebilirsiniz ama bir işin içerisine yüreğinizi koymadığınız zaman o işten hayır gelmez. Burhanettin Başkanıma teşekkür ediyorum. Gerçekten kocamaz ve kocaman bir yüreği var. Allah ondan razı olsun. Hayal kurmaya, hayallerin peşinden koşmaya, hayal kurmaya ihtiyacı olanlar için, hayata katılmak isteyenler için, hayatın bir ucundan tutmak isteyenler için, anneler, babalar, tüm toplum ve dünya için elimizden gelen her şeyi, her zaman hep birlikte yapmaya devam edeceğiz” diye belirtti.

Öztürk,  “Burhanettin Başkan görevinin çok üzerinde öncü ve örnek olacak çalışmalar yapıyor”

DEV&WDU Kurucu Başkan Yardımcısı Necdet Öztürk, “Ben kendisinden izin aldım Burhanettin Başkanıma Ağabey diyeceğim çünkü yaklaşık dört yıldır bir ağabey sahipliğinde ve duygusunda hareket ederek, görevinin çok üzerinde öncü ve örnek olacak çalışmalar yapıyor. Burhanettin Başkanımız öncülüğünde inşallah dünyanın üçüncü Türkiye’nin birinci erişilebilir şehir merkezi deklarasyonumuz olacak. Buna bağlı olarak erişilebilirliği arttırmak için Mersin’de uygulamaların izlenmesi sürecini başlatıyoruz. Bu süreç ile birlikte hayata geçirilecek projeler sayesinde Mersin 12 ay erişilebilir kent unvanı ile hem ülkemize hem dünyaya örnek hale gelecek” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Mahmut Halal ve Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı da Dünya Engelliler Birliği’nin 6. Olağan Genel Kurulu’nda gerçekleştirdikleri konuşmada iş birliği içerisinde oldukları Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve engelli bireyler adına özverili çalışmalar yürüten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ilettiler.

Rusya Eğitim ve Bilim Başkanlığı Baş Yardımcısı Doç. Dr. Valentina Victorovna Pereverzeva, Rusya Milli Eğitim Bakanı Olga Vasilyeva Adına bir konuşma gerçekleştirirken, Moskova Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vagif D. Bayramov da konuşmasında Mersin’de engelliler adına yapılan önemli organizasyon için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti.

Plaket ve ilan bildirimi takdiminin ardından Dünya Engelliler Birliği’nin 6. Olağan Genel Kurulu tahmini bütçe oluşturulması ve oylanması, talepler, değerlendirmeler ve uygulama projelerinin sunumu ile devam etti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı