MESKİ’nin Vatan Caddesi’nde Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün Mezitli İlçesi Merkez Mahallesi Vatan Caddesi’nde başlattığı yağmursuyu projesi ile bölgede yoğun yağışlardan sonra yaşanan su taşkınları sona erecek.

16 Ağustos 2020 Pazar, 17:22
MESKİ’nin Vatan Caddesi’nde Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor
-

Böylece, vatandaşın ve esnafın yağışlı havalarda yaşadığı mağduriyet giderilecek.

MESKİ Genel Müdür Vekili İrfan Korkmaz, yağmursuyu master planı ile cadde üzerindeki yaklaşık 1595 metre uzunluğundaki yağmursuyu menfez imalatlarına başladıklarını belirterek, “Vatan Caddesi’ne uzun yıllar hizmet sunacak nitelikli bir yağmursuyu altyapısı inşa edeceğiz. Çalışmalarımızla, kentimizin belirli noktalarında, özellikle kış aylarında aşırı yağışlarda cadde ve sokaklarda meydana gelen su taşkını manzaralarına son vereceğiz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mezitli İlçesi’ne bağlı Merkez Mahallesi Vatan Caddesi’nde yağmursuyu hattı imalatlarına devam ediyor.


Vatan Caddesi, Okan Merzeci ve GMK Bulvarı’nda su taşkını yaşanmayacak

Yapımına başlanan ve sözleşme bedeli 3 milyon 765 bin TL olan çalışmalar ile toplanan yağmursuları; 2x2 ebadında 691 metre, 2x1.25 ebadında 148 metre ve 1.5x1.5 metre ebadında 298 metre kutu menfez ve Ø1400 milimetre çapında 458 metre uzunluğundaki betonarme borular vasıtasıyla deşarj edilecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla Okan Merzeci Bulvarı, Vatan Caddesi ve GMK Bulvarı’nda meydana gelen su baskınları tarihe karışacak.


KORKMAZ:Cadde ve sokaklarda meydana gelen su taşkını manzaralarına son vereceğiz”

MESKİ Genel Müdür Vekili İrfan Korkmaz, 2020 yılı sonunda tamamlanarak işletmeye alınması planlanan imalatların tamamlanmasıyla Merkez Mahallesi Vatan Caddesi’nin yağmursuyu sorununun ortadan kalkacağını ifade ederek, “Hazırladığımız ve yapımına başladığımız projelerle, vatandaşlarımızın yoğun yağışlı havalarda yaşadığı su taşması problemlerini ortadan kaldırmaya devam ediyoruz. Vatan Caddesi’ne uzun yıllar hizmet sunacak nitelikli bir yağmursuyu altyapısı inşa ediyoruz. Yağmursuyu imalatlarının tamamlanmasıyla birlikte bölgenin yağmursuyu sorunu kalıcı olarak son bulacak. Çalışmalarımızla, kentimizin belirli noktalarında, özellikle kış aylarında aşırı yağışlarda cadde ve sokaklarda meydana gelen su taşkını manzaralarına son vereceğiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı