Bodrum Limanı'nda Muğla Büyükşehir Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen Bodrum Boat Show, 15-19 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor. Fuarda 5 ila 50 metre uzunluğundaki 200'e yakın tekne, bando eşliğinde yapılan açılışın ardından deniz severlere tanıtıldı. Protokol üyeleri, kurdele kesiminin ardından stantları gezerek bilgi aldı. Fuarın en dikkat çekici yatı, 50 metre uzunluğundaki ve 28,5 milyon avroluk fiyatıyla Legasea oldu.
Bodrum'un Denizcilik Merkezi İddiası
Lüks yatlar, marin ekipmanları ve su sporları ürünlerinin sergilendiği Bodrum Boat Show, Türkiye'nin denizcilik sektörüne yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. Fuar, 5 gün boyunca deniz tutkunlarının buluşma noktası olarak Bodrum'un "Mavi Ekonomi Başkenti" olma yolundaki iddiasını güçlendiriyor. Ayrıca, açılışa Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü, Muğla Vali Yardımcısı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı ve Bodrum Belediye Başkanı gibi önemli isimler katıldı.
İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç, katılımın yüksek olduğunu belirterek, "Bodrum’da böyle bir etkinliğe ihtiyaç vardı. 200’den fazla katılımcı ve 500’den fazla marka ile 25 bin ziyaretçi bekliyoruz." dedi. Ayrıca, 50 metre üzerindeki teknelerin Bodrum tersanesinden çıkmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti.
Legasea'nın Özellikleri ve Potansiyeli
Legasea isimli lüks yatın sahibi Ada Yacht Works CEO'su Onur Tekin, 31 Mayıs'ta denize indirilen yatlarının 2 yıllık bir imalat sürecinin ardından hazırlandığını belirtti. Yat, 12 misafir için 6 kabin ve 10 personel için 5 kabinle toplamda 11 kabin sunmakta. Tekin, "Fuar, Türkiye’de yapılan en iyi Boat Show’ların arasında yer alıyor. Yat, haftalık 325 bin avroya kiraya verilebiliyor ve Monaco'daki fuarda büyük ilgi gördü." ifadelerini kullandı. Böylece Bodrum Boat Show, denizcilik alanında önemli bir etkinlik olarak öne çıkmaya devam ediyor.