Müftü Dr. Erenay, Ramazan Ayında 21 Bin İnsanımıza İftar Yaptırdık

Ramazan ayında 21 bin insanımıza sıcak yemek verdik, gelemeyen insanlarımızın da evlerine yemeklerini götürdük diyen Erdemli İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay Aşevi hizmetleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

13 Haziran 2019 Perşembe, 18:47
G: 13.06.2019 - 18:48
Müftü Dr. Erenay, Ramazan Ayında 21 Bin İnsanımıza İftar Yaptırdık
-

İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, ''Toplumsal dayanışmanın kültürümüzdeki en güzel örneklerinden biri olan aşevlerinin ilçemizdeki temsilcisi olmak üzere kurulmuş olan Erdemli Müftülüğü Aşevi yıl boyunca ilçemizin ihtiyaç sahibi, yaşlı ve özürlü yüzlerce vatandaşa günlük 2 öğün sıcak yemek ulaştırmaktadır.
Ramazan ayında 21 bin insanımıza sıcak yemek veren İlçe Müftülüğü Aş Evi her gün bir Erdemli'li hayırseverimizin yardımlarıyla kaynayan kazanlarda hazırlanan yemeklerle günlük 700 kişinin üzerindeki insanımıza ulaştı.'' dedi.
Teknik ekipman ve hijyen bakımından modern tesis standartlarına sahip olan aşevimiz, kapasitesi ölçüsünde ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca yemek hizmeti veriyoruz diyen Dr. Erenay, ''Aşevimizden günlük ortalama olarak 700 kişi faydalanıyor. Günde iki öğün hizmet veren aşevimizdeki hazırlanan tüm yemekler kendi aşçılarımız tarafından pişiriliyor.
Aşevimizde ki yemeklerde kullanılan, kuru gıdalar, sebzeler, meyveler ve etler bağışlarla temin edilmektedir. Adak kurbanı olan vatandaşlarımızın birinci tercihi her zaman için aşevimiz olmaktadır. İlçe Müftülüğümüz bünyesinde insanımızın getirdiği adakların kesilebileceği mezbahanemiz bulunuyor.
Aşevimizden ihtiyaç sahibi insanlarımız, ilk ve orta öğrenimde eğitimlerine devam eden öğrencilerimiz, Sosyal Yardımlaşma Vakfında kaydı bulunan ve tespit edilen hastalıkları sebebiyle evinden çıkıp aşevine gelemeyecek olan vatandaşlarımıza aşevimizin aracıyla sıcak yemekleri ulaştırılmaktadır.'' dedi.
Dr. Erenay, ''Bildiğimiz kadarıyla Türkiye genelinde il ve ilçe müftülükleri arasında Erdemli İlçe Müftülüğü Aşevi tek örnek olarak biliyoruz. Erdemli Müftülüğü Aşevi tüm Erdemli'lerindir ve Erdemli de yaşayan insanlarımızın sayesinde hizmetlerine devam etmektedir. Aşevimiz bize tarihi bir mirastır. Aşevimiz hizmet verdiği sürece Erdemli de kimse aç kalacağım endişesi duymamalı. İnsanlarımızın en zor zamanlarında ‘Müftülüğün Aşevi beni doyurur düşüncesinde olmalı. Erdemli Müftülüğü olarak biz bu düşünceyle çalışıyoruz bundan sonrada aynı düşünce ile çalışacağız.'' dedi.
Müftü Dr. Erenay, Ramazan Ayında 21 Bin İnsanımıza İftar Yaptırdık
Müftü Dr. Erenay, Ramazan Ayında 21 Bin İnsanımıza İftar Yaptırdık

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
mustafa
23:09
14 Haziran 2019 Cuma
aman ne güzel, övündüğümüz şeye bak! asıl soru 1 ay beslenen bu insanların geri kalan 11 ayda ne yiyeceği.. bu arada diyanet bütçesiyle tüm ülke 12 ay beslenir, o da ayrı mevzu.
176.40.235.165
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”