Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı 150 kişilik ekip, Emin Anter Bulvarı’nda Yokuşbaşı Mahallesi’nden başlayarak Torba Kaynar Mevkii Polis Kontrol Noktası’na kadar olan alanda budama, ot biçme ve temizlik çalışmaları yaptı. Bu çalışmalar, gece saat 00.00’da başlayarak sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Ekiplerin, iş güvenliği ve trafik tedbirleri alarak, araç trafiğini kontrollü bir şekilde tek şerit üzerinden sağladıkları belirtildi.
Çalışmaların yürütülmesinin nedeni olarak, Bodrum’da bu yıl yağışların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve otların hızlı bir şekilde büyümesi gösterildi. Park ve Bahçeler Müdürü Benian Bilgi, birçok noktada ikinci kez ot biçme çalışması yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Gündüz saatlerinde yoğun trafik nedeniyle, bu bakım işlerini gece yapma kararı aldıklarını belirten Bilgi, çalışmaların program dahilinde devam ettiğini ifade etti.
Son üç ay içinde ilçe genelinde 218 bin 213 metrekare yeşil alanda ot temizliği ve bakım çalışması yapıldığı, ayrıca 296 bin 18 metre yol ve kaldırım hattında da ot temizliği gerçekleştirildiği bildirildi. Kent estetiği ve yeşil alanların düzenli bakımı için yürütülen bu çalışmalar, belirlenen program çerçevesinde ilçe genelinde devam edecektir.