Muğla'da Gerçekleşen Yapay Zeka ve Bilişim Kış Kampı'na 6 Binden Fazla Başvuru Yapıldı

Muğla'da düzenlenen Yapay Zeka ve Bilişim Kış Kampı'na 6 bini aşkın başvuru yapıldı. Vali Dr. İdris Akbıyık, bu yoğun ilgiyi değerlendirdi.

Muğla'da Gerçekleşen Yapay Zeka ve Bilişim Kış Kampı'na 6 Binden Fazla Başvuru Yapıldı
Muğla'da düzenlenen Yapay Zeka ve Bilişim Kış Kampı'na 6 bini aşkın başvuru yapıldı. Vali Dr. İdris Akbıyık, bu yoğun ilgiyi değerlendirdi.
Google News'te Abone Ol

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Tematik Kış Kampları çerçevesinde gerçekleştirilen Yapay Zeka ve Bilişim Kış Kampı'na olan yoğun ilginin önemine değinerek, "Muğla’mız için yapılan 6 bini aşkın başvuru, ilimize ve kampımıza gösterilen yoğun ilginin en somut göstergesidir" şeklinde konuştu. Vali Akbıyık, bu kampın yalnızca akademik eğitimlerle sınırlı olmadığını, sabah sporları, şehitlik ziyaretleri, çevre farkındalığı etkinlikleri ve kültürel gezilerle zenginleştirilmiş bir program sunduğunu belirtti.

İlerleyen günlerde gençlerin kendilerini ve potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olacak bu etkinliklerin kalıcı sosyal bağların oluşmasına da katkı sağladığını ifade eden Vali Akbıyık, yapay zeka, bilişim ve veri biliminin günümüz ile gelecekteki önemini vurguladı. Bu alanlarda donanımlı gençlerin yetişmesinin, ülkenin rekabet gücü ve kalkınması açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Bakan Yardımcısından Yapay Zeka Vurgusu

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, yapay zekanın insanlık tarihindeki büyük dönüşümlerden biri olduğunu vurgulayarak, bu kampların kardeşlik ve dostluk iklimi içinde mesleki gelişimi öncelediğini ifade etti. Ersöz, "Bugün burada, çağımızın en önemli konularından biri olan yapay zeka ve bilişimi tartışacaksınız. Tarım devrimi, sanayi devrimi ve bilgi toplumundan sonra şimdi yapay zeka çağını yaşıyoruz. Bu süreci yakalamak değil, yönetmek zorundayız" dedi.

Dünyadaki gelişmelere de dikkat çeken Ersöz, ülkelerin yapay zeka alanında farklı uzmanlık alanlarına yöneldiğini belirterek Türkiye’nin bu yarışta geri kalmadığını ifade etti. Türkiye'nin, 2021 yılında Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’ni hazırladığını, insan kaynağını artırmayı ve üniversitelerde yapay zeka odaklı bölümleri yaygınlaştırmayı hedeflediğini aktardı. Ayrıca gençlerin projelerini hayata geçirebilecekleri güçlü teknolojik altyapıların oluşturulmasının da öncelikler arasında olduğunu sözlerine ekledi.

Gençler İçin Çok Yönlü Deneyim

Yapay Zeka ve Bilişim Kış Kampı, teknik eğitimlerin yanı sıra sosyal, kültürel ve gönüllülük faaliyetleri ile gençlere çok yönlü bir deneyim sunuyor. Kamp süresince katılımcılar, teknoloji alanında bilgi ve becerilerini geliştirecekler. Aynı zamanda Muğla’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Bu tür etkinliklerin gençlerin gelişiminde önemli bir rol oynadığı düşünülmektedir.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin