Öğrenciler ve Velileri Kaymakamlığa Yürüdü

Tarsus'ta Eğitim ve Öğretim Yılı başlarken Kasım Ekenler Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri yeni eğitim yılına giriş yapamadı.

18 Eylül 2017 Pazartesi, 15:23
Öğrenciler ve Velileri Kaymakamlığa Yürüdü
-

Cihan Kezer / Tarsus Gündem Gazetesi -  Geçtiğimiz yıl eğitimin yapıldığı okul binasının , depreme dayanaklı olmayışı nedeniyle yıkım kararı çıkmasının ardından, başka bir okulda eğitim göreceği açıklanan öğrenciler duruma tepki gösterdiler.
 
3 defa  başka başka okulallarda eğitim göreceksiniz denilen öğrenciler ve velileri, son olarak karar kılınan Kemal Paşa Sanayisi içerisinde bulunan Kemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine gittiler.
Okulun uzak ve güvenli olmadığı gerekçesiyle çocuklarını derse sokmayan veliler ''Burası Sürgün değil de nedir'' diye sordu.
 
Okulun bahçesinde inşaat çalışmalarının sürdüğünü, binanın genel yapısının da halen  yapım aşamasında olduğunu , elektrik kablolalrının yerlerde gezdiğini ve sınıflarda yazı tahtalarının bile olmadığını ifade eden veliler , derse sokmadıkları öğrencileri ile birlikte  Tarsus Kaymakamlığına yürüdüler.
 
Kaymakamlık bahçesinde yapılan görüşmelerin ardından Kaymakamlık toplantı salonuna alınan 25 veli Kaymakam Ünal ile görüştüler.
Şehir merkezinden 7 kilometre uzaklıkta bir eğitim kurumunda , sanayi sitesinin ortasında eğitimin güvensiz ve sağlıksız olacağını ifade eden aileler  Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal'e , öğrencilerin başka bir okulda eğitim görmelerini istediklerini söyleyerek yardım istediler.
 
3 GÜNDE  OLACAK İŞ Mİ BU ?
 
Temsilciler yaptıkları açıklamada ''3 günde bir okul fikri değişti.Önce Fatih Lisesi, sonra İstiklal İmam Hatip denildi. Şimdi son olarak Kemalpaşa Sanayisi içerisinde ki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyacaksınız diyerek emir vaki ve açıklamasız olarak bizleri böyle bir duruma itiyorsunuz. Okulun öğretmenlerinin çocuğu dahi bu okulda okumuyor ken , biz kendi çocuğumuzu neden bu okula göndermek zorunda kalalım. Otobüse bindik son duraktan buraya 25 dakika yürüyerek geldik. Sayın Kaymakam bey siz çocuğunuzu bu okula gönderir misiniz '' diye sordular.
 
ÇÖP YIĞINTILARININ ARASINDA EĞİTİM Mİ OLUR ?
 
Okulda kız çocuklarının ağırlıkta olduğunu dile getiren veliler , yarın kış mevsiminde  havalar erken kararacak, sanayiden ağır tonajlı araçlar geçiyor,duruyor.Sürekli işleyen bir sektör,Çöp burada. Katı atık dönüşm tesisi burada. Hangi okuldan hangi sağlıktan bahsediyorsunuz,dediler.
 
Kendi ülkemizde sığınmacı gibiyiz, bizi dinleyen yok. Böyle hiç bir şeyi hazır olmayan bir okulda eğitim görmek hak mı  diye soran  aileler ''Suriyeliler bile bizden daha çok hakka sahip ''diyerek tepki gösterdiler.
 
2 FARZ ELEKTRİK VARDI BİZ 3'E ÇIKARDIK
Kaymakam Ünal ise gelen sorular üzerine yaptığı açıklamada '' 20 gün öncesinden bu okulun yeri belirlendi. Elektriğin 2 farzı vardı 1 farz daha eklettik. Çalıştık ve hazır hale getirmeye gayret gösterdik. Su ve ulaşım sorunu hakkında sorunlar çözüldü. Mersin Ukome'den gelen yetkililer buraya ek sefer atarak ulaşım sorununu da çözecekler.Hangi okul  dediysek orada ki , öğrenci velileri duruma karşı çıktı  Tarsus'ta okul aradık baktık burası 1 aya kadar hazır olur, bizde buraya karar verdik.Sorunları çözüyoruz ''şeklinde konuştu.
 
VELİLER : ÇOCUKLARIMIZI GÖNDERMEYECEĞİZ
 
Sürgüne ekonomik bütçelerinin de uygun olmadığını dile getiren aileler '' Bugün çalışıyoruz karnımız doyuyor. yarın çalışmazsak açız. Böyle bir durumda 250 lira servis parası dolmuş parası nasıl verelim ? Kulağımız bir sürü pis kokular geliyor. Garibanız biz . Nerede bu vali ? Nerede bu Bakan Elvan diye serzenişte bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya el atmasını'' istediler
 
Velilerin Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ile görüşmesi sırasında Kaymakamlık bahçesinde polisin önlem aldığı gözlendi.
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”