Osmangazi'de Gençlere İlham Veren Kadın Girişimci

Osmangazi Belediyesi, girişimci adayları için düzenlediği söyleşilerle gençlerin kariyerlerine yön vermeye devam ediyor. Bu haftaki konuk, House of Hunny kurucusu Balca Alper Picht oldu.

Osmangazi'de Gençlere İlham Veren Kadın Girişimci
Gençlik ve Girişimcilik Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Balca Alper Picht, markasını kurma sürecindeki zorluklardan, üretim aşamalarındaki deneyimlerine kadar pek çok konuda gençlere bilgi verdi. Moderatörlüğünü sosyolog Mürvet Özçelik Doğan'ın üstlendiği söyleşide katılımcılar, girişimciliğin temel ilkelerini ve sürdürülebilir bir marka oluşturmanın püf noktalarını öğrenme fırsatı buldu.

Etkinlikte Yoğun İlgi
Söyleşi, gençlerin yoğun ilgisiyle karşılandı ve soru-cevap bölümü etkinliğe zenginlik kattı. Bu program, yalnızca tecrübe aktarımının ötesine geçerek, gençlerin girişimcilik vizyonlarını geliştirmelerine, özgüvenlerini pekiştirmelerine ve gelecekteki hedeflerini netleştirmelerine yardımcı oldu.

“İnanmak Çok Önemli”
Balca Alper Picht, programda yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Kurumsal hayatta bilgisayar mühendisi olarak çalışıyordum. Pandemi sürecinde doğayla olan bağımı sorguladım. Adım Balca olması sayesinde arıcılığa yöneldim. Dubai'de arılarla çalıştıktan sonra, Türkiye'ye dönerek aile çiftliğimizde bu işe devam etmeye karar verdim. İnanmak, hedeflerimize sıkı sıkı sarılmak, başarıya giden yolda en önemli unsurdur," ifadelerini kullandı.

Girişimcilik ve Hatalar
Girişimcilikte hata yapmanın normal olduğunu vurgulayan Picht, "Girişimciliği satranç oyunu gibi düşünmeliyiz. Hatalarımızı fark ettiğimiz anda harekete geçmeliyiz. Verilen kararların sonuçları zaman alabilir, ancak kendi işimizi inşa ettiğimiz için bu kararları daha rahat alabiliyoruz. Benim en büyük hedefim, arıların bakımını en iyi şekilde yapmak oldu. İlk aldığımız balın meşe balı olduğunu bile bilmiyordum. Doğa bize en güzelini sundu ve balımız uluslararası ödül kazandı. Umarım hikayem herkese umut olur. Hayallerinizin peşini asla bırakmayın," şeklinde konuştu.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin