Palandöken'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda başarılı olan sporcular Fransa'da mücadele edecek.

Palandöken'de gerçekleştirilen Türkiye şampiyonasında birinci olan Emir Melik Peker ile ikinci olan Kadir İbiş, 7 Şubat 2026 tarihinde Fransa Alpleri'nde düzenlenecek Snowbike Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecekler.

Palandöken'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda başarılı olan sporcular Fransa'da mücadele edecek.
Palandöken'de gerçekleştirilen Türkiye şampiyonasında birinci olan Emir Melik Peker ile ikinci olan Kadir İbiş, 7 Şubat 2026 tarihinde Fransa Alpleri'nde düzenlenecek Snowbike Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecekler.
Google News'te Abone Ol

Türkiye, ekstrem sporlar alanında önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Palandöken'de yapılan Türkiye şampiyonasında birinci olan Emir Melik Peker ve ikinci olan Kadir İbiş, Fransa'nın Chatel bölgesinde Alp Dağları'nda gerçekleşecek dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek. Snowbike, kayak pistlerinde bisikletle yapılan bir spor dalı olarak dikkat çekiyor ve son yıllarda dünya genelinde hızla yayılmaktadır.

Erzurum Palandöken'de düzenlenen Türkiye şampiyonası, dünya şampiyonasına giden yolda önemli bir fırsat sundu. Yarışmada elde edilen başarılar, iki sporcunun Fransa'ya gitmesini sağladı. Snowbike, zorlu parkurları ve yüksek hızlarıyla izleyicilere görsel bir şölen sunarken, güvenlik önlemleri kapsamında çivili lastikler ve özel bisiklet ayarları ile yarışlar yapılıyor. Bu durum, sporculara farklı zeminlerde mücadele etme imkanı sunarken, aynı zamanda adrenalin dolu bir rekabet ortamı oluşturuyor.

Emir Melik Peker: "Ülkemizi En İyi Şekilde Temsil Etmek İstiyoruz"

Milli sporcu Emir Melik Peker, Fransa'da katılacağı dünya şampiyonasında ülkesini temsil edecek olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu dile getirdi. Peker, snowbike'ın, downhill sporunun karlı alanda uygulaması olduğunu belirterek, "Normalde yazın toprak zeminlerde yapılırken, kayak pistlerinde yapılan yarışlar son iki yıldır dünya genelinde yer almakta. Türkiye'den iki sporcu olarak Fransa'daki bu önemli organizasyona katılacağız" ifadelerini kullandı. Zorlu parkurlarda heyecan dolu bir deneyim yaşayacaklarını vurgulayan Peker, "Bu yıl Fransa'nın Chatel bölgesinde yapılacak olan dünya şampiyonasında en iyi performansımızı sergileyeceğiz" dedi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Snowbike'ı Yaygınlaştırıyor

Milli sporcu, Türkiye'de snowbike branşına olan ilginin arttığını ifade ederek, "Dünyada popüler bir spor olmasına karşın Türkiye'de pek bilinmiyor. İzleyenlerin gösterdiği ilgi umut verici. Türkiye Bisiklet Federasyonu, branşla ilgilenmeye başladı ve resmi yarışmalar düzenleniyor. Bu destekle milli takım kuruldu ve ben de milli sporcu unvanına sahip oldum" dedi.

Sporcular Karlı Zeminlerde Yarışıyor

Snowbike branşında risklerin bulunduğunu ancak çeşitli önlemler aldıklarını belirten Peker, "Çivili lastik kullanarak bu riskleri minimize ediyoruz. Bisiklet ayarları da belirli formatlarda değişiyor. Bu değişiklikler, sürüş zevkini arttırmakta ve farklı zeminlerde mücadele etme şansı sunmaktadır" şeklinde konuştu.

7 Şubat'ta Fransa'nın Chatel bölgesinde gerçekleştirilecek dünya şampiyonası, Türkiye için snowbike branşında bir ilki temsil ediyor. İki sporcu, bu büyük organizasyonda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin