Samsun Çarşamba'da Kadınların İhracat Projesi Eğitimi Düzenlendi

Samsun'un Çarşamba ilçesinde, kadınların ihracata katılımını artırmak amacıyla "Çarşamba’nın kadınları üretiyor, Dünya ile buluşuyor" isimli projenin ikinci eğitim programı gerçekleştirildi.

Samsun Çarşamba'da Kadınların İhracat Projesi Eğitimi Düzenlendi
Samsun'un Çarşamba ilçesinde, kadınların ihracata katılımını artırmak amacıyla "Çarşamba’nın kadınları üretiyor, Dünya ile buluşuyor" isimli projenin ikinci eğitim programı gerçekleştirildi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen bu proje kapsamında, Çarşambalı kadınların el emeği ürünlerini yurtdışına taşımaları hedefleniyor. Çarşamba Ev Hanımları Derneği Başkanı Saniye Şen, İGMO İş Geliştirme ve İhracat Ofisi sahibi Fatih Bayraktar ve Dış Ticaret Uzmanı Aydanur Demirkol, kadın üreticilere bilgi vererek onları bu süreçte desteklediler.

“Asla pes etmeyin”

Çarşamba Ev Hanımları Derneği Başkanı Saniye Şen, kadınların üretim yapma konusunda cesaretlendirilmeleri gerektiğini belirtti. "Kadınlar üretsin, ürettikçe kendi ayakları üzerinde dursun istiyoruz. Elinden ne geliyorsa yapsın. Ama asla pes etmeden üretmesini istiyoruz. Asla vazgeçmeyin." diyerek kadınlara moral verdi.

“Yurt dışında çok güzel platformlarda var olacağız”

Dış Ticaret Uzmanı Aydanur Demirkol, kadınların ürettikleri her ürünün değerli olduğunu vurguladı. "Çıkmış olduğumuz bu yolda amacımız özellikle yerelde üretim yapan kadınların ürünlerinin desteklenmesi, onların ticarete kazandırılması ve ekonomik özgürlüklerinin sağlanması. Kadının olduğu her yeri ve yaptıkları ürünleri çok değerli buluyorum. İklim krizi, gıda sıkıntıları, su krizi ve enerji krizi gibi sorunlar, yoğun sanayiden kaynaklanan süreçlerin sonuçlarıdır. Bu nedenle kadınların itinayla dönüştürdükleri ürünler önemlidir. Hem yurt içinde hem de yurt dışında çok güzel platformlarda var olacağız." şeklinde konuştu.

Kadın emeğinin değer bulduğu bu proje, bölgenin kalkınmasına da önemli katkılar sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin