Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Siverek ilçesinde silah kaçakçılığına yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyon, yasa dışı ve ruhsatsız silahlanmayla mücadele çerçevesinde yapıldı. Ekipler, Karacadağ Jandarma Karakol Komutanlığı’nın desteğiyle, ruhsatsız tabanca ve uzun namlulu tüfek bulunduran 2 şüphelinin ikamet adresinde arama yaptı.
Gerçekleştirilen arama sonucunda, 7 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 8 adet piyade tüfeği şarjörü, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet tabanca şarjörü ve çeşitli çap ve ebatlarda toplam 259 mühimmat ele geçirildi. Bu bulgular, yasa dışı silah ticaretinin boyutunu gözler önüne serdi.
Gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı öğrenildi. Jandarma yetkilileri, silah kaçakçılığına karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Bu tür operasyonların, toplumun güvenliği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan yetkililer, halkı yasa dışı silah bulundurmamaları konusunda da uyardı.