Sevindiren Gelişme! Mersin’de Toplu Taşıma Araçlarında Sivil Polisler Denetim Yapacak

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından toplu taşıma araç sürücülerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

02 Ocak 2019 Çarşamba, 11:13
Sevindiren Gelişme! Mersin’de Toplu Taşıma Araçlarında Sivil Polisler Denetim Yapacak
-

Bundan böyle yolcu olarak toplu taşımalara binecek sivil polisler seyahat boyunca, kural ihlali yapan sürücülere gerekli işlemi uygulayacak, kural ihlali yapmayanlara teşekkür ederek araçtan inecek.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) düzenlenen toplantıda konuşan Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Diyadin Özer, sürekli denetimler yapılmasına ve cezalar kesilmesine rağmen toplu taşıma araçlarına ilişkin şikayetlerin devam ettiğini belirterek, "Artık klasik denetim anlayışından çıkıyoruz. Bundan sonra personelimiz toplu taşıma araçlarına sivil olarak binip, yolculuk yapacak ve yapılan tüm kural ihlallerini tespit edecek. Eğer kural ihlali yapmayan şoförler olursa onlara da teşekkür edilecek" dedi.
Trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Diyadin Özer, Türkiye'de 2017 verilerine göre 23 milyon civarında araç bulunduğunu söyledi. Türkiye'de ortalama her yıl yaklaşık 7 bin kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğinin altını çizen Özer, "Bu bir ilçe nüfusu demek. 300 bin civarında da insanımız hayatının geri kalanını sakat veya engelli olarak devam ettirebiliyor. Mersin'de ise araç sayısı 630 bini aşmış durumda. Türkiye ortalamasında her 4 kişiden bir kişiye araç düşerken, Mersin’de 3 kişiden bir kişiye araç düşüyor. Yani araç sayısı bakımından Türkiye ortalamasının üstündeyiz. Yine kazalara baktığımızda il genelinde 11 aylık süreçte 50 ölümlü kazamız olmuş, 55 vatandaşımızı yitirmişiz. 5 binin üzerinde yaralamalı kazamız var. Bu kazalarda 7 binin üzerinde kişi yaralanmış. Bu gerçekten istemediğimiz bir tablo. Mersin’deki ölümlü ve yaralı kazaları incelediğimizde, kazaların yüzde 50’si kent merkezinde meydana geliyor. Bu kazaların en çok olduğu yer ise yüzde 55 ile kavşaklar" diye konuştu.
Özer, “Denetimlerde bin 500 kusur bulunarak ceza uygulanmış. Sürekli denetim yapılmasına ve cezalar kesilmesine rağmen şikâyetler devam ediyor. Biz bu denetim algımızın doğru olmadığına karar verdik ve klasik denetim anlayışından çıkmak istiyoruz. Bunun için çok sayıda sivil personelimizin görevlendirilecektir. Personelimiz araçlara yolcu gibi binecek, yolcu olarak binen personelimiz seyahat boyunca yapılan tüm kural ihlallerini tespit edecek, kural ihlali yapan sürücülere gerekli işlem uygulanacak, kural ihlali yapmayanlara teşekkür edilerek araçtan inilecek.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”