Si̇li̇fke’ni̇n Kalbi̇ Mara, Yeni̇lenen Parkına Kavuştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mara Meydan Parkı’nda yapılan yenileme çalışmaları sona erdi.

21 Ağustos 2017 Pazartesi, 14:33
Si̇li̇fke’ni̇n Kalbi̇ Mara, Yeni̇lenen Parkına Kavuştu
-

Sıcak yaz aylarında Mara halkının serinlemek amacı ile akın ettiği Mara Meydan Parkı’nda yapılan yenileme çalışmaları vatandaşlar tarafından beğeni topladı.


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin’in Silifke İlçesine bağlı Mara Yaylası’nda bulunan Mara Meydan Parkı’nda yapılan düzenleme çalışmaları sona erdi.


Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından yapılan düzenlemeler kapsamında, 440 metrekare alanda zemin döşemesi yapılırken, 343 metre bordür çalışması yapıldı. Eskidiği için kullanılamaz halde bulunan 12 adet oturma grubunu yenileri ile değiştiren ekipler, parkın çeşitli noktalarına 10 adet piknik masası yerleştirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler Mara Meydan Parkı’nda 302 metrekarelik alanda çim ekerken, park alanına 4 adet limoni servi, 156 adet bodur alev çalısı ve 92 adet altuni taflan dikimi gerçekleştirerek parkın yeşillendirme çalışmasını tamamladı.  Park alanının içerisine 1 adette kamelya, 1 adet süs havuzu ve 1 adet döküm çeşme ve 6 adette çöp kutusu yerleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, park alanının içerisine 12 adet park içi aydınlatma lambası taktı.
Mara 50 yıldır böyle hizmet görmedi
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mara Meydan Parkı’nda yapılan çalışmalar Silifkeli vatandaşlar tarafından beğeni toplarken, Mara Mahalle Muhtarı Fuat Avcı, Mara Merkez Parkı’nın bakımının yapılması ve düzenlenmesinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti. Avcı, “En büyük sorunumuz kanalizasyon sistemimizdi. O sorunu da paket arıtma ile çözdük. İçme suyumuzda sıkıntı vardı onu çözdük. Mara 50 yıldır böyle bir hizmet görmedi.” dedi.
Muhtar Avcı Mara ile Atayurt ve Limonlu arasında yapılan yollardan dolayı da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti. 
Mara’da önceki dönemlerde 28 yıl muhtarlık yapmış olan Haydar Ali Seyran isimli vatandaş ise Başkan Kocamaz’a Mara’ya uzun yıllar boyunca beklediği hizmeti getirdiği için teşekkür ederek, “Allah kendinden razı olsun. Geçmiş belediyeler bu hizmetlerin üçte birini yapsaydı bu kadar hizmet vermiş olsaydı Mara daha güzel olurdu. Memleket için kim bir taş koymuşsa Allah ondan razı olsun” şeklinde konuştu.
Mara’nın Silifke’nin kalbi olduğunu ifade eden Seyran, Mara Merkez Parkı’nın da düzenlenmesinden dolayı Başkan Kocamaz’a teşekkür etti.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi