Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sarı kod ile uyardığı Sivas’ta, beklenen kar yağışı dün akşam saatlerinde başladı. Önce yağmur olarak görülen yağış, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise kent merkezinde de etkili olan kar, şehri tamamen beyaza bürüdü. Tarihi Kent Meydanı, içerisinde barındırdığı Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi yapılarıyla birlikte eşsiz manzaralar sundu. Yağan karın keyfini çıkarmak isteyen vatandaşlar, bu görüntüler karşısında bol bol fotoğraf çekti.
Sivas’ta lise öğrenimi gören Enes Aver, kar yağışının mutluluk verici olduğunu belirterek, "Kar yağdığı için mutluyuz tabi ki. Kar, Sivas’a yakışıyor. Kar, kış deyince Sivas akla gelen ilk şehirler arasında. Arkadaşlarımızla manzaranın tadını çıkararak geziyoruz" dedi.
Öte yandan, Sivas Valiliği, kar yağışıyla ilgili vatandaşları uyardı. Valilik’ten yapılan yazılı açıklamada, "Yağışa bağlı olarak meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Başta sürücüler olmak üzere tüm vatandaşlarımızın meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı gerekli tedbirleri almaları önemle rica olunur" ifadelerine yer verildi.