Tarsus Belediye Meclisi Toplantısı Yapıldı

Mayıs ayı toplantısı gerçekleştirildi...

04 Mayıs 2018 Cuma, 17:48
Tarsus Belediye Meclisi Toplantısı Yapıldı
-

Tarsus Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Şevket Can’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantı, açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından 05.04.2018 tarih ve 2018/4-1 sayılı Meclis Zabıt Tutanağının oylanması yapıldı.
Tarsus Belediyesi 2017 Mali Yılı Kesin Hesabın görüşülüp, karara bağlanmasından sonra belediye müdürlüklerinden gelen tekliflerin ve komisyondan gelen evrakların görüşülüp karara bağlanmasına geçildi.
İlgili yönetmelik gereği Belediye Meclisinin 07.06.2012 tarih ve 2012/6-1 (54) sayılı kararıyla belirlenen İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyonunun yeniden oluşturulması ile ilgili teklifte, komisyon kurulup seçilen komisyon üyeleri oy birliğiyle kabul edilirken, Tarsus Fevzi Çakmak Mahallesi 39.004,00 m2 yüzölçümündeki 4400 ada l nolu parselin hazırlanan haritada (A) ile gösterilen 11.071,00 m2’lik kısmının, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Huzurevi olarak kullanılmak üzere tahsisinin yapılabilmesi için taşınmazın bu kısmından belediyemiz adına olan tahsisin kaldırılması ile ilgili teklif İmar Komisyonu Plan Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
Tarsus İlçesi, Gaziler (Altaylılar) Mahallesi’nde yer alan 3. Derece Arkeolojik Sit Alanına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı konusunun; 3194 sayılı İmar Kanununun 8(b) maddesine göre incelenip karar verilmesi ile ilgili teklif imar komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi. 
Daha sonra Dilek temenniler bölümünde söz alan Belediye Başkanı Şevket Can, “60 köyümüzün parke çalışması bitti. Parke biten yerlerde park çalışmalarımız başladı. Bu yılın sonuna kadar parksız, parkesiz köy kalmayacak. Kapanan belde belediyelerimizin binaların restorasyon çalışmalarımız bitti. Ramazan ayı boyunca ve seçim sonrasına kadar açılış programlarımızı erteliyoruz. Gülekte pazaryeri, saha ve belediye binası restorasyon çalışmaları yaza bitecek. Yenice’de belediye binasının çalışması bitti. Pazaryeri çalışmasına başladık. Diğer beldelerde çalışmalarımız devam ediyor. Yarbay Şemsettin Mahallemizde pazaryeri çalışmamız başladı. Anıt mahallemizde pazaryeri çalışmamız başladı. Cumhuriyet mahallemizde pazaryeri ihalemiz bitti. 1-2 hafta içinde temelini atacağız. Fahrettinpaşa’da 8 dükkan, halı ve Açıkhava düğün salonu ihale aşamasında. Şahin mahallesinde halı saha inşaatımız devam ediyor. Bahçe mahallesindeki halı sahada son noktadayız.Barbaros mahallesinde halı saha inşaatımız başladı. 2 cami inşaatımız devam ediyor. Çay bahçesi inşaatlarımız bir kısmı başladı, bir kısmı başlayacak. Berdan projesindeki restorantlar ihale aşamasında. 15 bin kişilik gösteri merkezimizin cephe kaplama işi başlıyor. Toplu konutla ilgili çalışmalarımız son aşamalara geldi. Birinci etapta 200 konutluk projemize başlıyoruz. Arz talebe göre diğerleriyle devam edeceğiz. Çatılardan elektrik üretmeye başladık. Yılda 3.5 milyonluk elektrik üreteceğiz. Önümüzde seçimler var. İnşallah kimse zarar görmeden huzurlu bir şekilde seçimlerimizi gerçekleştiririz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Ramazan ayımız şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Almış olduğumuz kararlar şehrimize hayırlar getirsin” dedi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”