Tarsus'ta Ekonomi Toplantısı

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, ‘Ekonomi Toplantısında’ Tarsus Üniversitesi bünyesinde yer alacak olan ‘Turizm Fakültesi’nin önümüzdeki süreç içerisinde hizmete gireceğini söyledi.

18 Aralık 2019 Çarşamba, 17:50
Tarsus'ta Ekonomi Toplantısı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
İçişleri Bakanlığı ve Mersin Valiliğinin talebi ile altı ayda bir gerçekleştirilen ‘Ekonomi Toplantısı’ Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, başkanlığında yapıldı.

Toplantıya ilgili kurum müdürlerinin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

-TARSUS ÜNİVERSİTESİNE TURİZM FAKÜLTESİ GELİYOR-

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus’un sanayi, tarım ve turizm açısında son derece önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

Tarsus’un ekonomi anlamındaki geleceğinin olumlu gördüğünün altını çizen Kaymakam Kadir Sertel Otcu, ticaret ve sanayi odası, elektriğin ve ticari mahkemenin bu kentte kurulmuş olmasının geleceğe güzel bakılması konusunda büyük değer taşıdığına söyledi.


Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının devam ettiğini ve Kültür Merkezinin, Tarsus Belediyesi tarafından talep edildiğini, Hükümet konağının yapımına ilişkin görüşmelerin devam ettiğinin altını çizen Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Tarsus Üniversitesi bünyesine yeni bir fakültenin daha ekleneceği müjdesini burada duyurdu.

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın tarafından önümüzdeki günlerde Turizm Fakültesine ilişkin olarak açıklamalar yapılacağına vurgu yapan Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, “Tarsus Üniversitenin ekonomi açıdan beklentiler büyük. Ancak bu bir sürece dayalı.

Bu konuda çok aceleci davranılmamasından yanayız. Tarsus Üniversitenin kurulması ve bu aşamalar gelmesi kent için çok önemlidir. Diğer gelişmeler artık kendiliğinden gelecektir. Tarsus Müze Müdürlüğü için yapılan binanın restorasyan çalışmalarının yüzde 95’i tamamlanmış durumda ve önümüzdeki yıl açmayı planlıyoruz.


Mersin Valimiz sayın Ali İhsan Su ile geçtiğimiz gün görüştük. Kızılay yeni 4 katlı binasını ‘Toplum Merkezi’ olarak kullanılması yönünde fikir birliğine vardık. Önümüzdeki günlerde burada da çok önemli çalışmalar yapılacak”diye konuştu.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Tarsus Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, İŞKUR Tarsus Şube Müdürü Kürşat Dal, İŞGEM Müdürü Adem Gül,Tarsus Müze Müdürü Doğakan Alper, kent ekonomisine ilişkin yaptıkları çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı