Tekirdağ Süleymanpaşa'da Karadenizliler Derneği tarafından organize edilen 2. Hamsi ve Mıhlama Festivali'nin ilk günü, beklenenin üzerinde bir katılımla gerçekleşti. Festivalde, misafirlere yaklaşık 1 ton mıhlama ikram edildi. Etkinlik alanında, hazırlanmakta olan mıhlamanın görüntüleri ziyaretçilerin ilgisini çekti. Mıhlama dağıtımının başlamasıyla birlikte, oluşan uzun kuyruklar dikkat çekti. Kalabalık, zaman zaman kontrol edilemez bir hal aldı ve organizatörler, hazırlanan mıhlamanın yeteceğinden endişe etmeye başladılar.
Festivaldeki yoğun kalabalık, dronla havadan görüntülendi. Etkinlik alanındaki izdiham, havadan çekilen görüntülerle açıkça gözler önüne serildi. Festivalin ilk günü, renkli görüntüler ve yoğun katılımla hafızalarda yer etti.
Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz, "Bugün festivalimizin ikinci günü ve arkamda gördüğünüz gibi izdiham oluştu. Mıhlama dağıtımına olan ilgi oldukça yüksek. 6 bin kişilik mıhlama hazırladık ve hepsini ücretsiz dağıtacağız. Yarın da 10 bin kişiye ücretsiz hamsi ikram edeceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.