Washington'da Trump, İranlıların 47 yıldır ABD'yi oyaladığını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın US ile olan ilişkilerini eleştirerek, "İranlılar bize gülüyorlardı, artık gülemeyecekler" dedi. Trump, açıklamasında İran’ın eski yönetim dönemindeki kazançlarını vurguladı.

Washington'da Trump, İranlıların 47 yıldır ABD'yi oyaladığını belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın US ile olan ilişkilerini eleştirerek, "İranlılar bize gülüyorlardı, artık gülemeyecekler" dedi. Trump, açıklamasında İran’ın eski yönetim dönemindeki kazançlarını vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İran’ın 47 yıldır ABD ve dünya ile oyun oynadığını ifade etti. Trump, "İranlılar, bizi oyalıyor, yol kenarı bombalarıyla askerlerimizi öldürüyorlardı. Bize gülüyorlardı. Artık gülemeyecekler" diye konuştu. Ayrıca, Obama döneminde İran’ın büyük kazançlar elde ettiğini savundu. Trump, bu dönemde İran’a gönderilen finansal kaynaklara dikkat çekerek, "Yüz milyarlarca dolar ve 1,7 milyar dolar nakit para Tahran’a uçaklarla gönderildi" ifadelerini kullandı.

Trump, eski Başkan Barack Obama'nın İran’a sağladığı imkanları eleştirerek, "Obama onlara sadece iyi davranmakla kalmadı, aynı zamanda İsrail’i ve diğer müttefikleri bir kenara bırakarak İran’a güçlü bir yaşam alanı sağladı" dedi. Bu yorumlarıyla, Obama ve mevcut Başkan Joe Biden’a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Trump, İran’ın zayıf bir Amerikan lideri bulduğunda fırsat yakaladığını belirtti ve "Obama felaket bir liderdi ama uykulu Joe Biden kadar kötü değildi" dedi.

Trump, ABD ile İran arasındaki yıllardır süregelen siyasi krize de dikkat çekerek, "İranlılar, yol kenarı bombalarıyla askerlerimizi öldürüyor, protestolara saldırıyorlardı. Yakın zamanda 42 bin masum, silahsız protestocuyu öldürdüler" dedi. Bu bağlamda, Trump, İran’ın ABD’ye karşı sergilediği tutumun değişeceğini ve artık gülümsemeyeceklerini ifade etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin