Yabancıları Karşılayacak Turunçgil Bahçesinin İlk Anıt Ağacı 80 Yaşında

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2020 yılında Mersin’in ev sahipliği yapacağı 14. Turunçgil Kongresi için oluşturulacak Turunçgil Bahçesi’nin ilk mandalina ağacını dikti.

12 Şubat 2018 Pazartesi, 17:37
Yabancıları Karşılayacak Turunçgil Bahçesinin İlk Anıt Ağacı 80 Yaşında
-

Turunçgil üretimi yönünden zengin ülkelerin ev sahipliğinde gerçekleşen ve bu yıl Mersin’de yapılacak olan Turunçgil Kongresi için Başkan Kocamaz tarafından ilk olarak Eski Adliye Kavşağı’na 80 yaşında mandalina anıt ağacı dikildi.
 “Narenciye cennetinde, narenciye çiçeklerinin kokması gerekir”
Ağaç dikilirken kürekle toprak atarak ağaç dikimine yardım eden Başkan Kocamaz, “Mersin, tropikal iklim kuşağında yetişebilen her ürünün yetişebildiği bir narenciye cenneti. Narenciyenin de her türlüsü Mersin’de yetişiyor. Türkiye’nin limon, portakal ve mandalina ihtiyacının % 45’ini karşılıyoruz. Bildiğiniz gibi 2020 yılında Dünya Narenciye Konseyi Mersin’de toplanacak. Dolayısıyla bizde bununla ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bazı hazırlıklar yapıyoruz. Buluklu Mahallesi’nde yaklaşık 50 dönümlük bir alanda narenciyenin bütün çeşitlerinin bulunduğu bir alan oluşturuyoruz. Orada narenciye ile ilgili her türlü, her boyda bitki yetişecek ve orası adeta canlı bir narenciye müzesi olacak. Tabi narenciye cennetinin her tarafında da narenciye çiçeklerinin kokması gerekiyor” dedi.
Mersin’in turunçgil şehri kimliğini ön plana çıkarmak istediklerini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Özellikle bu alan Mersin’in tüm insanları karşıladığı önemli bir meydan. Bizde burayı bir narenciye bahçesi haline dönüştürmek istiyoruz ve yaklaşık 80 yaşında anıt ağaç dikiyoruz. Ağaç Aziz Atatürk’ün rahmeti rahmana kavuştuğu yıl toprağa indirilmiş. 80. yılında da burada yerini aldı. Bunun etrafı çeşitli boyda bitkilerle değerlendirilerek adeta bir narenciye tepesi oluşturulacak.  Buraya gelenler Mersin’in narenciye kenti olduğunu evvelemirde görmüş olacaklar. Ben bu kavşağın yeniden dizayn edilmesinin Mersin’e ayrı bir anlam kazandıracağını düşünüyorum ve hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Narenciye ile özdeşleşmiş bir kent olan Mersin’de yapılması kesinleşen kongre için yürütülen çalışmalar kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi hazırlıklara başladı. Toroslar İlçesi Buluklu Mahallesi’nde 50,465,00 m2’lik alana yapılması planlan Turunçgil Koleksiyon Parkı’na ek olarak şehrin farklı noktalarında turunçgil bahçeleri oluşturulacak. Turunçgili ile ünlü Mersin’in, birbirinden lezzetli turunçgil meyvelerini kongre için gelen yerli ve yabancı konuklara tanıtmak amacıyla yapılacak olan park ve bahçelerde çok sayıda turunçgil ağacı yer alacak.
Eski Adliye Kavşağı’nda başlatılan çalışmalar kapsamında yaklaşık 200 adet turunç, 540 adet Kumkuat, 270 adet portakal, 140 adet limon, 110 adet Greyfurt, 52 adet mandalina ağacı dikilecek.  Eski Adliye Kavşağı’nda yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanacak olan çalışmalara ek olarak şehrin farklı noktalarında turunçgil bahçeleri yerli ve yabancı misafirleri karşılayacak.  
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti