Yozgat Çamlık Milli Parkı'nda 'Orman Benim' Etkinliğiyle Atıklar Temizlendi

Yozgat Çamlık Milli Parkı'nda düzenlenen 'Orman Benim' etkinliğinde, atıklar toplanarak çevre temizliğine dikkat çekildi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, etkinlikte çevre bilincinin önemini vurguladı.

Yozgat Çamlık Milli Parkı'nda 'Orman Benim' Etkinliğiyle Atıklar Temizlendi
Yozgat Çamlık Milli Parkı'nda düzenlenen 'Orman Benim' etkinliğinde, atıklar toplanarak çevre temizliğine dikkat çekildi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, etkinlikte çevre bilincinin önemini vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Orman Benim' etkinliği, Türkiye'nin ilk Milli Parkı olan Yozgat Çamlık Milli Parkı'nda yapıldı. Yozgat Valiliği ve Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü'nün organizasyonunda, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, kurum amirleri ve öğrenciler, parkta çöp toplama faaliyetinde bulundu. Bu etkinlik, orman yangınlarına dikkat çekmek ve çevre temizliğinin önemini vurgulamak amacıyla düzenlendi.

Çevre Bilincinin Artırılması

Etkinlik sırasında söz alan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, “Her sene olduğu gibi Orman İşletme Müdürlüğü, Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü, AFAD, emniyet ve jandarma ile gençlerimizle birlikte önemli bir değerimiz olan Çamlık Milli Parkı’ndayız. Bugün çevre temizliği yaparak farkındalık oluşturmak istiyoruz. Orman yangınlarının çoğu insan kaynaklı çöplerden kaynaklanıyor. Bu nedenle her yıl olduğu gibi burada çevre bilincini artırmak istiyoruz” dedi.

Gençlik Haftası Mesajı

Vali Özkan, aynı zamanda Gençlik Haftası'nı da kutlayarak, “Bu özel haftada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi anıyor, onlara rahmetle selam gönderiyorum. İnşallah bu yıl orman yangınlarıyla karşılaşmayız. Tüm hemşehrilerimizden orman faaliyetlerine katılmalarını ve destek vermelerini rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin