Yozgat Sorgun'da Çiftçiler Beklenen Yağışların Gecikmesinden Kaygılı

Yozgat Sorgun ilçesinde beklenen yağışların gelmemesi çiftçiler arasında endişe yaratıyor. Araplı Kasabası’nda kar yağışının gerçekleşmemesi ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava, su kaynaklarının azalmasına yol açıyor. Çiftçiler, kuraklık nedeniyle tarla farelerinin artışından da endişe duyuyor.

Yozgat Sorgun'da Çiftçiler Beklenen Yağışların Gecikmesinden Kaygılı

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Araplı Kasabası’nda çiftçilerin yaşadığı endişe, yağışların gecikmesiyle daha da arttı. Bu mevsimde olması gereken kar yağışının olmaması, iklim değişikliğinin etkilerini gözler önüne seriyor. Eskiden debisi yüksek akan nehirlerin şimdi neredeyse tamamen kuruduğu söyleniyor. Çiftçiler, su kaynaklarındaki hızlı düşüşten tedirgin olduklarını ifade ediyorlar. Tarla farelerinin sayısındaki artış da kuraklığın bir başka belirtisi olarak dikkat çekiyor.
40 yıldır çobanlık yapan Mustafa Bükücü, yaşanan değişimleri dile getirerek, "İklimlerin bu kadar değiştiğini görmemiştim. Onuncu ay der demez kar yağardı. Hayvanların içeceği su kalmamış. Hayvanlar eve susuz gidiyor. Yukarıda bir köprü var. O köprüden su hiç eksik olmazdı. Ama şimdi ise her taraf kurudu. Su bile yok. Hayvanların ayağı suya dahi değmiyor. Kendir vardı eskiden, urgan büküyorlardı. Şimdi hayvanların içeceği suyu bile bulamıyoruz," şeklinde konuştu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin