8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Erdemlili Hanımlarla, Organizasyonla Bir Araya Geldi

Kadınlara yönelik geliştirdiği projeler ile sosyal hayatın her noktasında ilçeyi yeniden şekillendiren Cumhur İttifakı MHP Erdemli Belediye Başkan Adayı Mükerrem Tollu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Erdemlili hanımlarla bir araya geldi.

09 Mart 2019 Cumartesi, 09:30
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Erdemlili Hanımlarla, Organizasyonla Bir Araya Geldi
-

Sadece bu farkındalık gününde kadınları hatırlamanın yeterli olmadığına değinen Aday Tollu,“Kadınlarımız bizim baş tacımızdır”ifadeleri ile hanımların takdirini topladı. Hayrullah Kaplan konseriyle başlayan buluşmada, MHP Erdemli Kadın Kolları Başkanı Şeyma Dölek ve AK Parti Erdemli Kadın Kolları Başkanı Gülten Yıldırım, kadınlara verdiği değerden dolayı Cumhur İttifakı Erdemli Belediye Başkan Adayı Mükerrem Tollu’ya teşekkür etti.
İslam inancı çerçevesinde ve Türk kültüründe oldukça büyük bir öneme sahip olan, tarihin en tozlu sayfalarından itibaren devlet yönetiminden aile hayatına kadar her alanda söz sahibi olan kadınların, yüzyıllar boyunca ötekileştirilmeye çalışılması sonucu ortaya çıkan günde, Dünya kadınları ortak bir paydada buluştu. Özellikle son dönemlerde kadına yönelik fiziki ve psikolojik şiddetin artmasından dolayı, toplumun duyarlı her kesiminden yükselen sesler yerini bulmaya başladı. ‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışıyla birçok konuda örnek teşkil eden Tollu; Kadın Spor Merkezi, sanat kursları, istihdama yönelik destekler ile hanımların güçlenmesini sağlıyor ve toplumun birçok kesimine örnek oluyor. Kadınları özellikle ailenin temel yapı taşı kabul eden Tollu, kurduğu Kadın Danışma Merkezi ile hanımların yalnız olmadığına dikkat çekerken, önümüzdeki süreçte kız çocuklarına yönelik yurt projelerinin olduğunu vurguladı.
Günün anlamına binaen konuşma yapan Aday Tollu açıklamasında şu ifadelere yer verdi,“ Kadın, Dünya’nın ve bizim hem dinimizde hem kültürümüzde müstesna yeri olan çok değerli bir varlıktır. Sadece 8 Mart’ta kadınlar gününün kutlanması yeterli değil çünkü bize göre kadınlarımızın her zaman baş tacı olması gerekiyor. Bu ülkenin kurtuluşunda, kadınlarımız en ön safta yer almıştır, Dünya’nın en iyi devlet adamlarını kadınlarımız yetiştiriyor ve İslam kadınlara en büyük şerefi bahşetmiştir”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı